klankhealing altaarKlankhealing

"Klank als sleutel voor welzijn" - door Roel Crabbé

"Intentie + Frequentie = Healing" - Jonathan Goldman

Klank is medicijn, krachtig medicijn. Ons leven is doordrongen van klank en er is geen enkele cultuur waar klank niet bewust wordt aangewend om het welzijn te bevorderen. De kracht van klank en muziek kennen we allemaal. Klanken beroeren ons op een manier die we niet kunnen beschrijven en raakt ons in onze meest diepe kern.


De impact van klank op onze geest, emoties en lichaam is enorm, al staan we daar vaak niet bij stil. We gebruiken klanken om onze stemming te veranderen, om 'sfeer' te scheppen, om vreugde aan te wakkeren, om ons verdriet te kanaliseren. Ieder van ons heeft zo wel zijn of haar lievelingsmuziek of -klanken. Klank draagt ons leven, al zijn vele mensen zich daar niet van bewust.


Het bewustzijn van klank is een dimensie die voortdurend is onderzocht en aangewend geweest door spirituele genezers, priesters, sjamanen en leiders. Klank is altijd de drager geweest van vele rituelen, denk maar aan gezongen gebeden van Tibetaanse monniken, de opzwepende muziek van de Haïtiaanse genezers, een hedendaags Dreamtime Healing concert, de rauwe klanken van de Siberische sjamaan of de fijne melodieën van de genezers van de Amazone.


Maar ook in onze cultuur gebruiken we muziek en klanken om de belangrijke momenten in ons leven te ondersteunen, zoals de hartopeners op trouwfeesten en de muziek op begrafenissen. Waar mensen zijn daar is muziek, zo lijkt het.


Wanneer we kijken naar de wereld van het sjamanisme en healing zien we dat klank een medium is dat haast alle traditionele genezers gebruiken. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is misschien wel het gebed. Klank wordt door de genezer, priester of sjamaan aangewend als drager van intentie. En het is het samensmelten van de klank en intentie dat geneest. Zoals de gekende hedendaagse klankhealer Jonathan Goldman stelt in zijn formule voor healing: "Frequentie + Intentie = Healing".


healing met klankschaalDit is een aspect waar elke klankhealer zich erg bewust van is. Alle klanken die gecreëerd worden, of ze nu van klankschalen, fluiten, troms of stem afkomstig zijn, dragen de intentie van de klankhealer om de heelheid te voeden.


Klankhealing kent een grote groei. Steeds meer mensen worden zich bewust van de enorme kracht van klank en beginnen dit toe te passen om hun welzijn te vergroten. De wereld van klank is eindeloos en eindeloos fascinerend. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Er zijn maar weinig mensen die, eens ze bewust met klank voor healing begonnen zijn, er weer mee ophouden.


Alles in het universum is trilling en dus ook klank. Alles heeft frequentie. Alles is frequentie. Deze oeroude wetenschap kan ook jij bewust aanwenden. Wanneer je je bewuster wordt van de klank in je leven heb je een krachtige sleutel tot transformatie ontdekt. Er zijn eindeloos veel manieren om met klanken helend te werken, genoeg om een website of een hele boekenkast te vullen. Maar je kan in je eigen leven je bewustzijn van klank vergroten door je aandacht.


De stem is het sterkste instrument voor healing dat we hebben. De stem heeft een ongeëvenaarde rijkdom aan frequenties in zich. Eenvoudig een klank laten opkomen en deze op een zachte manier zingen werkt enorm helend. Eens je hier mee begint zal je gauw de positieve invloed ervan ervaren.

native american flute

In essentie is klank materialisatie. Klank is een voelbare frequentie. Een frequentie die de subtielere trillingen, zoals ideeën of gevoelens concreter maakt. Door deze te verklanken, door ze bijvoorbeeld uit te spreken, brengen we ze in de wereld. In die zin is klank de vermaterialisering van subtielere trillingen. En dit is waarom genezers vaak met klank werken. Ze werkt in op heel veel lagen van ons wezen en lichaam.


Maar de werkelijke boodschap is het bewustworden van de klank. Je hebt ongetwijfeld in je leven al woorden gehoord die je hart verscheurden, en woorden die je wonden genazen. Wees je bewust van wat je zegt en gebruik je woorden om je eigen, genezende hart te laten spreken. Dit is misschien een van de grootste krachten die we als mensen in onze handen hebben...

 

Roel Crabbe

2008


 

Roel begeleid workshops en trainingen Sjamanisme en Rituelen voor Transformatie. Hij begeleid de Dreamtime Healings: Sjamanistische Klankhealing rituelen en de Gevorderde Sjamanistische Training "Spirit in Klank" - Training Sjamanistische Klankhealing.

Naast dit werk is hij actief als maker van de Sjamaantrom en kunstenaar.
 

>>> Overzicht van de Klankhealing Artikels

     

>>> Klankhealing: Sleutel voor Welzijn

>>> Helende Kracht van je Stem - Ritueel

>>> Onze benadering van Klankhealing

 

Klankhealing activiteiten:

>>> Dreamtime Healing: Sjamanistische Klankhealing Concerten

>>> Spirit in Klank 2011 - Training Sjamanistische klankhealing

>>> Trancedans ritueel intensieve met Live muziek en Dreamtime Healing

>>> Live Geluidsfragementen van een Klankhealing Concert

 


   


Agenda

DECEMBER 2018
* Anam Cara Trancereis netwerk
* Individuele Healing consulten
8 Vrouwen Zweethut
9 Mannen Zweethut
15&16 Healing Power - Spiritual Light
18 Midwinter Spirit Aktivatie
21 Midwinter Dreamtime Healing
22 Joele Midwinterritueel
31-1 Zweethut van Oud op Nieuw
JANUARI 2019
* Anam Cara Trancereis netwerk
* Individuele Healing consulten
31-1 Zweethut van Oud op Nieuw
5 Nieuwjaar Vuurloop
12-13 Basiscursus Sjamanisme
19 Bear Medicine Healing 2
22 Spirit Aktivatie
25 Gratis avondworkshop: Licht van Transformatie
26&27 Reiki 1 Inwijdingen
26&27 Basiscursus Sjamanisme te Merlyn
FEBRUARI 2019
* Anam Cara Trancereis netwerk
* Individuele Healing consulten
5 Spirit Aktivatie
9-10 Basiscursus Sjamanisme
16&17 Reiki 2 Inwijdingen
19 Spirit Aktivatie
24 Open Zweethutceremonie
27-3 Shamanic Practitioner Opleiding: Module 1
MAART 2019
* Anam Cara Trancereis netwerk
* Individuele Healing consulten
27-3 Shamanic Practitioner Opleiding: Module 1
12 Spirit Aktivatie
16 & 17 Drum Spirit - Healing Spirit training 1
23-24 Lente-Equinox Ceremonieel Transformatieweekend
23 Lente-Equinox Vuurloop
24 Lente-Equinox Zweethutceremonie
26 Spirit Aktivatie
30 & 31 Drum Spirit - Healing Spirit training 2
APRIL 2019
* Anam Cara Trancereis netwerk
* Individuele Healing consulten
6-7 Leef volgens je Zieleplan
9 Spirit Aktivatie
13-14 Reiki 1 Inwijding
20-21 Spirit Power training
23 Spirit Aktivatie
28 Supervisiedag Shamanic Practitioner 3e jaar
29-5 BREATHWORK OPLEIDING met PEGGY DYLAN
GROTE TRAININGEN VANAF MEI
Juni Initiation Opleiding
Aug Spirit Animal Painting
Aug Sacred Burial
Aug Firewalk & Empowerment Coach Training
Nov Spirit in Klank training
>>> Volledige Agenda...


 

donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara