Maak je eigen Sjamaantrom

Weekendworkshop "Een Nieuwe Hartslag"

'De trom zingt over vele dingen, maar bovenal roept ze ons om wakker te worden en het leven te omarmen.' - Roel Crabbé

"Beste vrienden, na 16 jaar intensief met en voor de trom te werken, doe ik de melding dat ik, zoals het nu voor staat, begin aan het begeleiden mijn laatste reeksen tromworkshops. Mijn spiritueel pad brengt me altijd dichter bij mijn hart en, hoeveel ik ook van het pad van de trom hou, ik kan niet meer achter de beslissing staan om geld te geven aan een industrie die dieren doodt en lijden veroorzaakt. Ik hoop op een dag de mogelijkheid te vinden om te kunnen werken met huiden van dieren die een natuurlijke dood zijn gestorven.

Ik zal de komende jaren nog enkele tromworkshops begeleiden met de huiden die er nog zijn en zal dit met evenveel hart en ziel doen, zoals ik altijd heb gedaan. Je kan de informatie hierover hieronder vinden." - Roel

 


In vele tradities van de oorspronkelijke volkeren van de aarde werd de trom beschreven als het paard van de sjamaan.Ook vandaag de dag wordt de sjamanentrom gebruikt voor sjamanistische beleving en ter ondersteuning tijdens rituelen en healing.

 

Tijdens deze weekendworkshop krijg je de kans om je eigen trom leven in te blazen. Op deze manier kan je vanaf het prille begin een diepe verbinding scheppen tussen jou en je trom.

 

IIn dit weekend zal je niet enkel stap voor stap je eigen sjamanentrom zelf vormgeven, maar wordt er ook veel aandacht besteed aan het opbouwen van je innerlijke verbinding met de ziel ervan.In deze workshop word je begeleid om:

 

  • je eigen frame af te werken en te vullen met kracht
  • je ring te dromen en vorm te geven
  • je eigen sjamanentrom met huid te bespannen
  • je trommelstok te maken
  • voor alles aspecten van je sjamanentrom en stappen in het maken ervan via geleide sjamanistische meditaties inspiratie en kracht te ontvangen.

 

Met behulp van innerlijke reizen en enkele eenvoudige rituelen zal je leren contact te maken met de vier aspecten en Ziel van je sjamanentrom, je innerlijke genezer en gidsen. Deze momenten van innerlijk ervaren dragen het weekend en het praktische werk dat we zullen doen.

 


Deze workshop is bedoeld voor mensen die op een bewuste manier hun eigen sjamanistische trom willen maken.

Ervaring met sjamanistische technieken is geen vereiste. Wel is het belangrijk dat je je echt geroepen voelt en komt met een open hart voor de ziel van de trom. De geboorte van je trom is immers een kans tot de start van een vernieuwd leven, 'een nieuwe hartslag'.

 

 

Het type trom dat je maakt in deze workshop kan je zien in de rubriek "Sjamaantroms" in de Anam Cara shop.

 

Na deelname aan deze workshop ga je naar huis met je eigen sjamaantrom, die al gauw haar unieke klank zal vrijgeven. Je zal alle kennis hebben om je trom te kunnen verzorgen en hanteren zodat deze levenslang bespeeld kan worden.

Indien je later nog prakstische vragen hebt over de trom, zal Roel je met plezier verderhelpen.

 

Mensen die hun trom willen beschilderen kunnen dit doen nadat de trom gedroogd is. Inspiratie vind je het artikel: "Beelden van Kracht - Beschilderen van de Sjamaantrom".

 


Hieronder vind je de info over de workshop 'Maak je eigen sjamanistische trom' en hoe je kan inschrijven.

 

Praktische Info & Inschrijvingen

Begeleiding:
Roel Crabbé
Data: Momenteel zijn er geen nieuwe data bekend en is het niet zeker
of Roel nog een workshop zal begeleiden. Indien er nog een workshop komt,
zal dit een specifiek type trom worden en beperkt in deelname, omdat de huiden
bijna op zijn. Verdere uitleg over deze situatie kan je bovenaan deze webpagina vinden.


Vul hieronder je gegevens in om als eerste op de hoogte te zijn wanneer er een nieuwe workshop gepland is.

 

>>> Hou me op de hoogte over Maak je eigen Sjamaantrom

     
 

Naam

     
 

Voornaam

     
 

E-Mail adres
(Let er op dat dit correct is!)

     


"Nogmaals bedankt voor al jullie zorg en toewijding dit weekend. Het was echt super! De trom heeft een ereplaats gekregen. Vanochtend was de huid al flink ingedroogd en was de klank al prachtig. De trom zingt echt en er klinken allerlei boventonen. Er is een soort melodisch patroon dat zich na vier slagen telkens herhaald. En de frequenties resoneren door het hele lichaam en de aarde in. Dit is nog veel mooier dan ik me vooraf had kunnen voorstellen."

Karin Thomas
www.DivineHeart.nl


"Mijn trommelke klinkt fantastisch, ik ben de ongerepte natuur ingetrokken bij zonsondergang, een schitterende plek tussen de berken. Al zittend getrommeld en daarna stil gezeten terwijl ik luisterde naar het geritsel van de bomen. Mijn hoofd was leeg, compleet ontspannen; en het enige wat ik deed was genieten van mijn gevoel en de schoonheid van de natuur. 't Was mooi !!! Nogmaals bedankt!!! Lieve groetjes"

Linda de Babanter

 

>>> Overzicht van de Aktiviteiten met de Sjamanistische Trom

     

>>> "Maak je eigen Sjamaantrom"

>>> Trommelen voor Moeder Aarde

 

 

>>> Overzicht van de Artikels over de Sjamanentrom

     

>>> De Trom: Paard van de Sjamaan

>>> De Genezende Kracht van de Sjamanentrom

 

   

 

“Deze workshop gaat over zoveel meer dan een trommel maken alleen... Hij gaat over werkelijk mens worden en zijn. Dit was zeer indringend, ontzettend bedankt!”

Mieke Beirinckx

 

Ik ben nog steeds vol ontroering en dankbaarheid, het weekend blijft doorwerken, ik koester deze onroering en hoop dat ik steeds opnieuw mag verwonderd worden en ontroerd worden door de schoonheid die ik heb leren kennen op jouw weekend.

Het is voor mij een verrijking van mijn leven. Ik heb mij voorgenomen om telkens als ik contact maakt met mijn trom, om dan eerst deze gevoelens naar voor te laten komen zodat ik ze meer en meer eigen wordt en ze meer en meer kan uitstralen. Een zeer warme en dankbare groet.

Lieve Lodewijckx

 

"Ik wil je erg bedanken voor de prachtige tromworkshop van vorig week-end!!

Het was alsof pure liefde door mijn lichaam stroomde!! Wat een energie!! Ik voel me sterk verbonden met mijn trom, die aanvoelt als mijn pasgeboren kind!

Samen met mijn kinderen speel ik nu op de trom... Bedankt voor Een Nieuwe Hartslag!

Sarah

 

“The river is flowing
Flowing and growing
The river is flowing
Back to the sea

Mother Earth is calling me
Her child I will always be
Mother Earth is carrying me
Back to the sea...

Dat is het effect dat de sjamanendrum heeft op mij. Het maken en het drummen zelf. Andere woorden vind ik niet, maar ik denk dat dit wel duidelijk is he.”

Natasja Achten


"Het gevoel wat de trom mij geeft is, voor mij moeilijk om in woorden uit te drukken. Ik hou van mijn trom. Het geluid trilt helemaal door mij heen. Hij geeft mij kracht en energie. Hij zet me met twee benen op de grond. De uitdrukking in woorden is toch gelukt! Het woord vreugde is de samenvatting."

Mariës


"Dank je dat je zulke workshops organiseert. Ik keek er zolang naar uit om mijn eigen trom te hebben. Het viel me op een zeker moment op dat ik erbij liep met het gevoel van een kind te zijn. Stil, tevreden met wat er is, niets meer verlangend, openheid voelend om wat er nog gaat gebeuren. Ik ben naar huis gegaan met een stil, gelukkig gevoel diep in mij. In Liefde,"

Hilde De Blieck

donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara


"Ik geniet nog na van het prachtig weekend. Jij begeleidt dat bijzonder goed, bezield, authentiek, eenvoudig. Ik ben heel gelukkig met mijn trom en hij klinkt prachtig! Ik heb hem vandaag voor 't eerst gebruikt bij de kinderen, al was het nog wat aarzelend.

Ik ben opnieuw een stukje dichter bij mijn ware wezen gekomen. Ik voelde tijdens die laatste reis de kracht van geboren worden. Ik straal, hoor, samen met mijn trom!"

Agnes Verleye"Ik wil je graag op mijn eigen wijze bedanken voor het mooie weekeinde, waarin we met ons allen een eigen trom maakten. Ik heb ervan genoten.

Ik werd vooral geraakt door het samen dragen en tot stand brengen van een trom door één ontwikkelen: het openvouwen van verschillende huiden, het afwikkelen van kleuren draden en touwen, de regenboog van doeken die openligt om op de een of andere wijze als persoonlijke cirkeltjes een plekje te vinden rond de metalen ringen. Het afschrapen van het hout, het gladvijlen van het frame waren een herinnering aan het ambachtelijk samenzijn in een groep. En bracht me tot het eenvoudige besef dat dit altijd zo moet zijn geweest in vroegere tijden en het voelde als een ode en als een herinnering aan 'Oude Volkeren'. Dit alles bracht me weer een stukje dichter bij mezelf, door deze handenarbeid.

De diversiteit aan gevoelens die rond me heen cirkelden gedurende het weekeinde ontroerden me en maakte bij mij weer ruimte voor inspiratie.

Ik ben jou heel dankbaar voor je openheid en om je gave van het zien en om gezien te mogen worden, en om dit zomaar mee te mogen aanschouwen…

Soms weet je dat iets goed is en dat was deze ervaring van het weekend 'je eigen trom maken' zondermeer."

Jeanne Kox


"Mijn trom klinkt gewoon geweldig !!!!! Super he. Ik kan mij echt geen leven meer voorstellen zonder mijn trom."

Patricia Carpentier
www.hetzenhuisje.com