Reiki Handen met BloemenAs Peace becomes Joyful Earth

Reiki 4-daagse intensieve: do 25 tem zo 28 april 2024

"Reiki is de levensenergie, de kracht om je om te draaien en de moed om te kiezen voor de nieuwe wereld die voor je openligt." - Takata

 

Reiki heeft miljoenen mensen hun leven veranderd en wordt wereldwijd gebruikt voor healing, ter ondersteuning van genezingsprocessen en voor algemeen welzijn. Wereldwijd vinden we Reiki-healers terug en in vele ziekenhuizen en revalidatiecentra wordt deze krachtige methode geintegreerd om genezing en welzijn te bevorderen.

 

 

 

Betreed het diepere Pad van Healing...

 

het Licht van de eerste Reiki InwijdingingHet leven vloeit verder als een stromende rivier, met zijn ups en downs, soms stil, soms bewogen en soms in een grootsheid die niet te begrijpen valt.

 

Deze vier dagen in Reiki gaan over samenzijn, verstillen en dan weer vreugdevol openen in de pure kracht van de Reiki energie.

 

Een gidsende leraar die je zal ondersteunen zodat je dieper kan landen op de Aarde die dienend is aan jouw verdere levenspad.

 

Ik voel me blij en verheugd je feestelijk te kunnen verwelkomen in deze diepere laag van Reiki die ik graag met je delen wil.

 

Ik kijk er zo naar uit!
Griet

 


Dit is niet zomaar een Reiki-vierdaagse, maar een initiatie in de Nieuwe Aarde die zo zichtbaar wordt.

 

Deze vierdaagse Reiki bijeenkomst nodigt je uit om de oude lagen zachtjes los te laten en je te openen voor wat werkelijk kostbaar is.


Ik nodig je uit om thuis te komen in jouw meest ware zijn, in die plaats waar vrede, overgave en liefde waarheid is. Waar we waarachtige sacraliteit omarmen en worden opgetild in de eenvoud van liefdevol samenzijn.

 

 

Neem je plaats in in de Lineage van Reiki en ontvang gidsing:

 

 • leer voelen welke Reiki Master jouw gids is gedurende deze 4 dagen
 • hoe je de boodschappen hiervan kan ontvangen
 • hoe je deze gidsing kan integreren in jouw leven

 

 

Het programma:

 

 • Je maakt connectie met de Sacrale Kracht van het Reiki Altaar
 • Je leert luisteren naar de boodschappen die Reiki je brengt
 • Verwelkom de natuur als een ondersteunende kracht in dit werk
 • Ervaar de kostbaarheid van Reiki uitwisselingen per twee en het samen leren door het delen van ervaringen
 • Verdiep je verbinding met de Sacrale Reiki Energie
 • Land in die lagen waar vrede de voedingsbodem is
 • Voel de vreugde van het samenzijn met gelijkgestemden, het wandelen in armen die luisteren vanuit de ziel
 • Er is voldoende tijd en ruimte om vragen te stellen en gidsing te ontvangen door Griet.


 

De diepte die we in een 4-daagse bereiken is iets wat maar weinig mensen kennen. Het brengt je verbinding met de Reiki-energie naar een heel nieuw niveau.


Het geeft je ook de kans om gedurende 4 dagen intens met me samen te werken in de Sacrale dimensie van het werk.

 


Deze 4 daagse intensieve is bedoelt voor iedereen die:

 

 • een eerste graads Reiki inwijding of hoger heeft ontvangen
 • zich geroepen voelt om te groeien naar een leven in verbondenheid met Spirit
 • het pad van Reiki intensief wil bewandelen

 

 

Duik mee in de ervaring dat het innerlijk pad geen eenzaam pad hoeft te zijn, maar een samen komen is met gelijkgestemden die zich openen om de Sacrale Reiki Energie als gids door zich te laten werken.

 

 

Ik nodig je van harte uit om om samen deze ervaring te delen.


 

 

 

Over Griet Heylen

 

Griet Heylen is professioneel healer en Reiki Master binnen de oorspronkelijke Usui-traditie.

Griet verfijnde haar healingwerk in duizenden healingsessies en is oprichtster van het project 'Reiki in Zorg', waarbinnen zij met een groep vrijwilligers gratis Reiki behandelingen geeft aan mensen die steun kunnen gebruiken.


Zij is een door Sandra Ingerman erkend Soul Retrieval -healer.

 

 


Peggy Dylan over Griet Heylen:


"Griet Heylen is a remarkable teacher. She has the innate qualities which make a spiritual leader powerfully effective: wisdom, strength and deep compassion for the human condition. Her ability to perceive people's patterns and be present for them and guide participants to greater clarity, insight and self-love is a true gift. Give yourself that gift if you have the chance to work with Griet!" Peggy Dylan

 

 

 “Ik kan mijn leven indelen "voor" en "na" het eerste Reiki weekend dat ik bij Griet heb gevolgd . Een bad van licht en liefde heb ik ervaren en sindsdien doe ik bijna elke dag reiki bij mezelf. Ik heb ook lang gedacht dat ik niets zou kunnen voelen en dat Reiki voor anderen was, maar tijdens dat weekend was er een enorme warmte en energie door mijn handen en lichaam aan het stromen, het was een fantastisch gevoel en mijn eigenwaarde kreeg een grote sprong voorwaarts!! Ja, bij mij stroomt het ook door de handen... één van de mooiste geschenken dat ik aan mezelf heb kunnen geven en daar ben ik dagelijks dankbaar om..."

Gwendolyn
www.hetVliegendKonijn.be

Praktische Info & Inschrijvingen

Begeleiding:
Griet Heylen - Reiki Master
Data: do 25 - 18u, tem zo  28 april 2024 – 16.30 u
Plaats: Bois le Comte te Orval (Belgie)
Bijdrage: 350 euro cursus + 267 volpension verblijf
Vroegboekkorting:  299 euro cursus + verblijf (bij inschrijving én betaling voor 13 april 2022)
Deze aktiviteit is ook te betalen met Anam Cara Geschenkenbon of Waardebon
Cursusbedrag is inclusief verblijf in kamers (3 of 4p) en biologisch-vegetarische maaltijden.
Je kan ook in een 2 of 1 persoonskamer slapen, mits meerprijs en zolang beschikbaar.


Inschrijven:

Kan je doen op Griet haar webpagina."Reiki is een zachte energie, een energie die de schoonheid deelt van het geven, het geven in liefde en licht, Reiki raakt je als persoon, en geeft je waar je op dat moment het meest nood aan hebt, een universeel geschenk om te delen. Laat het stromen ”

Dominique


"nu 4 maanden later kan ik vertellen dat er zoveel op me af is gekomen, er is zoveel positiefs in mijn leven gebeurd REIKI heeft me geleerd, HET IS WAT HET IS , ... en ik ben dankbaar voor alles wat op mijn pad komt, voor alles wat mensen me toereiken iedere dag opnieuw wanneer ik REIKI BEOEFEN met mezelf stel ik vragen, en telkens weer krijg ik hierop antwoorden je moet er alleen "oog" en een "hart" voor hebben, toch ?”

Linne Ophals

 

"Reiki ontvangen, (maar ook geven), is voor mij als thuiskomen. Woorden geven aan deze ervaring is niet evident. Het is een ervaring die telkens tot in de kern van mijn zijn gaat. Elke keer opnieuw maakt het mij los van omwegen en brengt het mij terug op mijn weg. Het opent deuren die ik soms weer even vergeten was."

Kris De Rycker

 

"Een Reiki 1ste inwijding bestaat voor mij een beetje uit 3 onderdeeltjes.

Na een 1ste deel was het wauw, amai, wat was me dat!

Na een 2de deel was ik zowaar nog verbaasder en sprakeloos, geloof me vrij, het komt binnen hoor!

En na een 3de deel, betraande ogen, volledig onder de indruk, me zo dankbaar en nederig voelend. Dat dit mij te beurt mag vallen!

Dit totaal pakket van gevoelens is er nog steeds. Elke keer als ik mezelf, en zeker ook als ik andere reiki geef. Een enorm groot gevoel van verbondenheid. Eigenlijk voel ik dat mijn hele wezen doordrongen is van een bijna niet in woorden om te zetten rust, dankbaarheid, duidelijkheid. Hoewel er ontzettend veel rondom mij gebeurd.”

Yes Wuyts

 

"Zelf reiki geven was voor mij iets dat onmogelijk leek. Zou ik het kunnen? Zou ik het voelen?

Was ik goed genoeg? Twijfels zonder einde, zelfs tot ik bij Griet binnenkwam… De initiatie was liefdevol en met veel begrip en op een no-nonsens manier heeft Griet ons begeleid tijdens dit weekend. Vol van het weekend ben ik vertrokken maar mijn twijfels bleven hangen…

Na 28 dagen hebben we elkaar teruggezien en bij het binnenkomen is er met een kracht een licht van energie door mij gaan stromen waar ik letterlijk van draaide. We hadden nog niets gezegd maar elke twijfel die ik nog had was weg…Reiki vindt dus echt zijn weg en stroomt waar en wanneer het nodig is. Ondertussen ben ik nooit meer alleen, ik heb Reiki.

Reiki is het meest zachtaardige dat ik ken in mijn leven, zachtaardig maar zo krachtig. Verrassend en confronterend maar altijd liefdevol. Onvoorwaardelijke liefde, dankbaarheid en licht zijn nu dagelijkse gevoelens die ik diep kan voelen. Ik weet en voel nu dat Reiki altijd door mij stroomt en gaat voor mijn allerhoogste goed. Dank u Reiki!”

Isabelle Van Obbergen

 

"Reiki 1 heeft een krachtig zuiveringsproces in gang gezet, te vergelijken met een (berg)beek: soms adembenemend overweldigend, bruisend en kolkend, met rotsen, stoomversnellingen en andere hindernissen, dan weer zacht kabbelend, rustig stromend en zelfs ogenschijnlijke stilstand.

Alleen is de richting anders: een rivier stroomt weg van zijn bron, mijn ervaring is dat ik mij steeds dichter naar mijn bron toe beweeg.”

Helena

 

"Reiki is een mooie nonverbale vertaling van wat verbaal in gesprekstherapie benoemd wordt. De reiki-inwijding is een diepgaande rustgevende ervaring om dicht bij je ‘innerlijke kind’ te komen. Het is een bewustwordingsproces, een leren voelen, een loslaten en tegelijk accepteren van jezelf, zoals je bent. Door reiki op jezelf toe te passen leer je een warme vriendschap sluiten met je-zelf. Reiki draagt actief bij tot je welzijn en levenskwaliteit.”

Inge Van den Broeck (psychologe)

 

"Reiki helpt poorten openen in je bewustwordingsproces. Deze bewustwording geeft inzichten en maakt dat je, als je dat zelf wil, “je leven in eigen handen kan nemen” en veranderen. Door het leggen van de handen gaat er iets stromen, op een zachte manier, zonder te forceren. Wat komt, komt en is goed… Dank je wel dat ik deze bijzondere ervaring mocht en mag meemaken.”

Linda Jacobs

 

"Plechtig stoomt het vlaggeschip Reiki
door de sluizen van de kruinchakra
het ruim geladen met Universele Energie
die onverstoorbaar stroomt door
een onbewogen kanaal van Zijn
Handen te kort om haar gaven
te delen met vele wachtenden
De Ziel danst een Emotioneel rondo met het Lichaam
De trillingen van haar machtige motoren zingen
hun loflied op alle niveaus van hoog naar laag
in oktaven van eeuwigdurende beweging
De innige verstrengeling van de slangen van de caduceus
staan in helende harmonie symbool voor de
gevende en ontvangende krachten in de vorm van
rijke zegeningen voor een hunkerende mensheid
Hoe rijk is Reiki als haar oceaan
een kringloop vormt met haar bron ”

Paulus Guillaume 18.1.2012

 

 

>>> Overzicht van de Reiki Inwijdingen en Open Reiki-Avonden

     

>>> Reiki 1 Inwijdingen

>>> Reiki 2 Inwijding

>>> Reiki 3 Inwijding tot Reiki Master

>>> Open Reiki Avonden

>>> Reiki 1 Doorgroeidagen

>>> Reiki 2 Doorgroeidagen

 

 

>>> Overzicht van de Reiki Artikels

 

 

>>> Overzicht van de Reiki Artikels op de Anam Cara Blog

 

   

”Bedankt voor het onvergetelijke weekend. Ik kreeg een gevoel van thuis komen”

Dirk M.

 

"Middenin een stresserend en steeds jachtig leven, maakte ik plaats voor een eerste graad inwijding Reiki. Twee dagen met mezelf, voor mezelf, maar allesbehalve alleen. Twee dagen voelde ik vrede en liefde stromen.

Griet liet me ervaren wat, in al zijn eenvoud, een aanraking, een handoplegging kan betekenen: erkennen en herkennen van mezelf, erkennen en herkennen van de ander. Dit is wat ik het heilige, het sacrale van de Reiki inwijding zou willen noemen: dat poorten, die er al waren, opeens opengaan, en dat licht binnenstroomt.

Sindsdien is Reiki een steeds aanwezige en dierbare metgezel, die ik kan oproepen om even de drukte van de snelweg te verlaten, een zijweg in te slaan en daar automatisch te vertragen en nog eens te vertragen, totdat ik weer voldoende voeling heb met al mijn vezels, met mijn hart. Liggen in het gras, naast de snelweg van mijn dagdagelijks leven, en de zachte kracht van handen voelen, kan heerlijk zijn.”

Eddy Frans

 

"Als iets je diep vanbinnen geraakt heeft, laat het je nooit meer los. Het nestelt zich onder je huid om daar onvoorwaardelijk deel van je uit te maken. Dat gebeurde wanneer ik een tijd geleden las hoe Reiki in het leven van Griet kwam. Dat overkwam me opnieuw toen ik zelf geroepen werd door het Veld van Liefde om me er aan over te geven. Nu huist in mij ...ontroering, dankbaarheid, 'thuis'komen. Usui was het die me aansprak voor de inwijding...ik ben immers godsdienstleraar. Maar het was God die me aanraakte in mijn hart. Sindsdien loop ik weer als een kind aan Zijn grote hand ... de andere hand vrij om te wuiven, aan te raken en te genezen... in dankbare overgave.”

Geert Vroom

"Helemaal op en moe kwam ik bij Griet aan voor een individuele sessie. Zij luisterde vol aandacht en zonder oordeel naar alles wat ik op dat moment kwijt wou ! Nadien gaf Griet me een Reiki-Behandeling ...

En toen kwam de omkering !!! Rationeel zeker niet te vatten, maar heel diep in mij iets geraakt !!

Deze énige ervaring heeft mij de stap doen zetten om het Reiki-WE te volgen ! Ik ben zo DANKBAAR, want het LEVEN stroomt weer in mij !! Ik GELOOF dat REIKI "De waarheid van je Ziel" weer boven haalt !! En HELEND is het zeker !! Mij is het enorm ten goede gekomen! Creativiteit, Kracht en Zelfvertrouwen gaan opnieuw mee op pad met mij !! Ik ervaar opnieuw de VREUGDE van het LEVEN !!!

En LIEFDE,de onvoorwaardelijke LIEFDE, is weer WAKKER geworden in mij !!!

Dankjewel Griet dat je op het juiste moment in mijn Leven kwam !”

Carla Van Lier

"Opgetild
Gegroeid...

Reiki geven
is zacht zijn voor mezelf

Het banale valt weg
essentie blijft

Verbonden met mijn puurste wezen,
verbindt mij met de Ander

Danken voor dit geschenk
tilt mij op
keer op keer

Ik groei..."

An Nauwelaerts

 

"Reiki leert me zorgen voor mezelf

Reiki helpt me om in zuiverheid voor anderen te zorgen

Reiki toont me mijn weg

Reiki houdt me op het pad

Reiki maakt me sterk en krachtig

Reiki verbindt me met mijn emoties

Reiki is Moeder Aarde, Vader Zon, Grote Geest

Reiki is de liefde, eindeloze liefde en daarna eindeloze liefde en daarna eindeloze liefde

zelfs dit schrijven over ...verwarmt m'n hart

Reiki is de snelweg naar de ziel, het Zelf

Reiki is een cursus in Wonderen, verwonderen, bewonderen

En het leuke is dat je helemaal geen bijzondere gave moet hebben

Reiki is voor wie zichzelf wil zijn. "

Krista

 

"Reiki bracht en brengt me zoveel. Het is thuiskomen, het is in beweging zijn.”

Rita O.

 

"Reiki is VERBONDEN zijn met AL wat IS Elke dag het eenvoudige gebaar van twee handen op mijn lichaam "Toon mij de weg maar...' De weg is mooi maar soms ook moeilijk en dan telkens opnieuw je handen leggen en steeds weer OVERGAVE...”

Kristin

donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara

"Dank je wel voor dit fijne weekend, vol prachtige en ontroerende momenten.

Dit vergeet ik nooit meer! "

Brigitte Ension


"Reiki is voor mij de oneindige energiebron die je reeds na de eerste inwijding onmiddellijk kunt ervaren,en dit met ongeloofelijk veel dankbaarhied."

Rudy


"Tranen rollen... nog steeds over mijn wangen bij het diepe en gelukzalige gevoel dat ik aan het weekend 'Inwijding in Reiki I' heb overgehouden. Maar dat is niks, tranen maken je mooi he ;-).

Ik wilde jou en de hele groep echt graag nog een keertje bedanken om me 1 van de prachtigste en meest kostbare geschenken te hebben gegeven. Bovendien is het een geschenk dat zich elke dag nog meer en meer zal ontvouwen (zo ervaar ik het) en dat is overweldigend prachtig (tranen rollen...). In life, you meet many people and some leave footprints on your heart. Mooi eigenlijk hoe je op zo'n korte tijd zo'n mooie mensen ontmoet die ik enorm graag een warm plaatsje in mijn hart geef."

Anke


"Ik heb me opgegeven voor de inwijding in Reiki, omdat ik behoefte had om een manier te vinden om om te gaan met de energie die ik langzaam in mezelf aan het ontdekken ben.

Ik had geen idee wat ik van Reiki moest verwachten. Ik had er ook nog nooit mee te maken gehad. Ik vond de inwijding heel mooi en sereen. Het op elkaar oefenen had ook meteen zijn effect, en maakte emoties bij elkaar los. Een heel mooi en meditatief weekend.

Reiki is nu een steun geworden in mijn leven. Iets wat nu tot mijn dagelijkse spirituele voeding behoort. Ik ben blij dat ik de inwijding van Griet heb mogen ontvangen. Mede dankzij haar rustige en liefdevolle energie, en ook dankzij de lieve medecursisten is het zo'n inspirerende en warme ervaring geworden."

Els van der Klught

"Na enkele keren te mogen proeven van de kracht van Reiki volgde een openbaring tijdens de Reiki-I inwijding.

Deze krachtige energie was heel duidelijk aanwezig en vervulde mijn hart met warmte en liefde. Ik voelde de energie stromen door mijn lichaam en haar kracht deed me stralen.

Het weekend was een terugkeer naar mezelf, naar datgene wat mijn hart wil.

De inwijding heeft me geïnspireerd en gesteund om verder te gaan op die weg.

Ik hoop (en ben er zeker van) dat Reiki eenzelfde mooie gids mag zijn op ieders verdere weg...

 

Reiki is het begin
van iets nieuws
een stap op mijn pad

Reiki is kanaal zijn
voor onvoorwaardelijke
liefde

Reiki is licht
troost, bij jezelf komen
een groeiproces doormaken

Helend voor de ontvanger
en de gever

Reiki is thuiskomen,
één worden
van lichaam en ziel"

Kathy R.


“De Reiki 1 inwijding was een bijzonder en mooi geschenk aan mezelf. Alles werd op een al even mooie en respectvolle manier aangereikt en begeleid door Griet. Een gevoel van diepe verbondenheid met de groep en ver daarbuiten vervulde mijn hart."

Ann Cuyckens


"Ik ben terug reiki bij mezelf gaan doen, in de hoop zo een antwoord te vinden op mijn moeilijke vraag. Het brengt me tot rust."

Hilde W.


"Ik heb heel erg genoten van het weekend !!! Wat een eer om zo mooie mensen te mogen ontmoeten om nog maar te zwijgen over de REIKI ik ben er zeker van dat mijn leven er veel rijker door zal zijn."

Kristel


"Reiki,een helende energie die moeilijk uit te leggen is in woorden .Het is ZO gewoon en toch ZO krachtig!Je hoeft het enkel maar te laten stromen..."

Marleen DP