Reiki Handen met BloemenReiki Behandeling

volgens Usui System of Natural Healing

"Reiki is de levensenergie, de kracht om je om te draaien en de moed om te kiezen voor de nieuwe wereld die voor je openligt." - Takata

Wat is een Reiki Behandeling?

 

Tijdens een Reikibehandeling lig je op een behandelingstafel.
Je ontvangt Reiki doordat de gever zijn of haar handen volgens aangeleerde posities zachtjes op je lichaam legt.


Hierdoor gaat Reiki, de Universele Levensenergie, door jou stromen. Sommigen ervaren dit als lichte prikkelingen of tintelingen die door hun lichaam stromen, maar elke ervaring is anders en daarom ook moeilijk te omschrijven. Wat wel bijna altijd wordt ervaren is een diepe rust en innerlijke vrede.


Uit ervaring weten we dat het niet nodig is de energie te sturen, zij gaat waar ze op dat moment nodig is.


De Reiki-energie werkt zowel op het fysieke, emotionele als spirituele lichaam. Zij nodigt op alle tereinen uit tot diepgaande heling en groei.

 

 

Wat kan Reiki voor je doen?

 

Reiki werkt op vele tereinen. Zowel fysiek, emotioneel, als spiritueel.

 

Voor sommige mensen is het verlangen om lichamelijke klachten te herstellen een eerste motivatie om hun verbinding met Reiki aan te gaan. Gaandeweg ervaren ze dat Reiki veel meer doet dan alleen maar lichamelijk genezen.

 

Zowel op mentaal als emotioneel niveau heeft Reiki een grote invloed. Door het oplossen van oude overtuigingen, oude pijnen en emotionele knopen ontstaat er harmonie in ons wezen en daardoor nieuwe ruimte voor groei.

 

Het spiritueel groeien gaat gepaard met het bewustzijn van de gemeenschap, met het weten dat alles altijd met elkaar verbonden is. In dit weten is Reiki fundamenteel ondersteunend. Het steeds weerkeren tot de kwaliteiten van de ziel maakt dat we in staat zijn onze verantwoordelijkheid op te nemen en onze kwaliteiten te verbinden met het levensweb waar we allemaal deel van uitmaken.

 

Reiki leert je over waarheid, oprechtheid en eenvoud. Je leert dat alle leven heilig is, in al zijn aspecten.


.

Waar kan je een Reiki-behandeling krijgen?

reiki behandeling

 

Je kan voor een Reiki-behandeling terecht bij eenieder die zijn eerste-graad-inwijdingen heeft ontvangen en aktief met Reiki werkt.

 

Je kan ook altijd op zoek gaan naar een Reiki-master, zij hebben reeds veel ervaring in dit werk en zullen je graag verder helpen.

 

Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar iemand bij wie je je goed en veilig voelt.

 

Binnen Anam Cara kan je van Griet tijdens een Healing Consult een Reiki-behandeling ontvangen.

 

Meer info op de paginas:

 

 

Waar kan je een Reiki-Behandeling leren?

 

De Reiki opleiding omvat 3 Reiki cursussen.

 

Je leert de Reiki- behandeling tijdens een eerste graad –Reikicursus, die doorgaat gedurende 1 weekend.


Tijdens deze cursus leer je onder andere de verschillende handposities, je maakt kennis met het verhaal van Reiki, je ontvangt de vier Reiki1 -inwijdingen en je maakt tevens kennis met de Reiki-leefregels. Deze leefregels drukken de essentie uit van Reiki in het dagdagelijkse leven..


Er wordt gedurende deze Reiki cursus veel geoefend met de behandelingsvorm en er is ruim tijd voorzien om vragen te stellen en ervaringen te delen.


Na deze cursus kan je zowel jezelf als anderen een Reiki-behandeling geven.

 

 

 

 

 

 

donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara