Reiki Handen met BloemenReiki Symbolen

Usui System of Natural Healing

"Reiki is de levensenergie, de kracht om je om te draaien en de moed om te kiezen voor de nieuwe wereld die voor je openligt." - Takata

De Reiki-symbolen zijn sacrale tekens die gebruikt worden ten behoeve van healing. Zij worden doorgegeven aan de Reiki-student bij de 2e Reiki Inwijdingen.

 

De Reiki-symbolen zijn energetische sleutels die toegang bieden tot niveau's van verbondenheid met het zelf, met anderen en met het mysterie van het leven. Zij geven de Reiki-student de mogelijkheid om te werken voorbij de grens van tijd en ruimte en leren hem over zuivering en eenheid.

 

Het is belangrijk dat elk van deze symbolen op de juiste manier ingewijd en gebruikt worden. Duidelijke instructies van de Reiki-master zijn fundamenteel, zodat de Reiki-beoefenaar er tijdens de reiki behandeling en het werken op afstand correct gebruik van kan maken.

 

Zoals met alle healingwerk is de sleutel tot het integreren en begrijpen van dit werk, de toepassing ervan.

 

Mikao UsuiMikao Usui is de grondlegger van het Usui System of Natural Healing. Hij was predikant en hoofd van een kleine Christelijke universiteit in Kyoto. Zijn zoektocht naar de wonderen van Jezus en de manier waarop Jezus genas, brachten hem uiteindelijk bij Reiki en de symbolen die in dit werk gebruikt worden voor healing.

 

 

In de geschiedenis van “the Usui System of Natural Healing” kan je het volgende hierover vinden:

 

“Na 7 jaar zoeken vindt dr.Usui wat hij heeft gezocht, in de lessen van Boeddha, die zijn geschreven door een onbekende discipel terwijl zijn meester sprak.
Het is de formule met de symmbolen en de beschrijving hoe Boeddha kon genezen. Maar het blijkt zoals altijd, dat iets leren anders is dan de kracht te hebben om het uit te voeren”

 

Dr. Usui begrijpt dat de kennis alleen hem niet bij de ware kracht en essentie van dit healingswerk brengt. Hij zoekt naar een manier om deze kennis te integreren. Met de hulp van een vriend, de oude abt, besluit hij naar de heilige bergen te gaan en te mediteren om zo de kracht van het genezen te ontvangen.

 

Reiki SymboolDe volgende dag gaat hij op weg en beklimt de berg. Hij legt 21 steentjes voor zich en gaat in meditatie. Op de 21stedag ziet en voelt hij hoe tijdens een diepe trance deze symbolen tot hem komen

 

Met diep ontzag voor dit gebeuren besluit hij dat hij dit geschenk heeft te delen met anderen.

 

 

Er wordt vanuit de traditie met nadruk gevraagd de symbolen niet openbaar te delen maar ze pas kenbaar te maken vanaf de tweedgraads initiatie. Dit heeft niets te maken met "geheimhouding" maar het bewaren van de sacraliteit van deze sleutels.

 

 

 

donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara