sacred burial - sjamanistisch ritueelSacred Burial Ritueel

"Tolteekse Omarming van de Aarde"
Sjamanistische intensieve - Internationaal (Engelstalig)
22 tem 25 aug 2024 te Orval

(de daarna volgende Sacred Burial is in 2026)

“Dit is hét ritueel waarvan vele deelnemers laten weten dat het levenstransformerend is. Maar wat Aarde je brengt in die nacht van ceremonie en omarming, is iets dat niet in woorden is uit te drukken. Je betreedt het veld van mysterie en een oeroud pad van healing" - Roel Crabbe


OPGELET: De Sacred Burial wordt om de 2 jaar gehouden, de volgende zal in 2026 doorgaan

De Sacred Burial is Engelstalig. Sumiere vertaling naar Nederlands is mogelijk indien echt nodig.

 

 

“Het is veruit mijn mooiste ervaring ooit!!!" - Luc

Het ritueel heeft een zeer diepe en positieve indruk nagelaten: heb me nog nooit zo vrij gevoeld, en mijn pijnlijke wonde is gezalfd..." - Heidi

"Tot op vandaag is het Sacred Burial ritueel levend binnen in mezelf. Het was de krachtigste ervaring die ik ooit heb gehad. " - Veronika

 

 

Zeldzame en ononderbroken traditie: "Earth's Embrace"

 

De Sacred Burial is vooral bekend uit de Tolteekse en Afrikaanse tradities, maar wereldwijd is dit krachtige ritueel terug te vinden. Het ritueel van de Sacred Burial is een oude traditie die sinds vele eeuwen wordt aangewend voor healing, vernieuwing en transformatie, als Vision Quest of overgangsrite.

 

In Europa zijn maar een handvol mensen getraind in het begeleiden van een Sacred Burial en Roel begeleidt dit ritueel voor de 7e maal sinds 2008. Hij begeleidt het ritueel 2-jaarlijks. (het andere jaar begeleid hij de Vision Quest)

Dit is een diepgaand en authentiek initiatieritueel waar weinig mensen mee in contact komen. Als het diepe mysterie van Aarde en haar krachtige lessen en helende kracht je roepen, wees welkom!

 


 

 

Video ter inspiratie: Hoe terugkeren naar de wijsheid van de natuur.

 

Video: Sacred Burial Ritual

   

 

Een oeroud levensveranderend ritueel van Transformatie.


In het Sacred Burial Ritueel graaf je je eigen graf, waarin je een nacht van duisternis, stilte, overgave en gebed zal doorbrengen.

Het is een van de zeldzame authentieke initiatierituelen in het pad van de Aarde en healing, een ritueel van verstilling, transformatie en eenwording met de geest van de Aarde.

 

Dit ritueel is bedoeld voor mensen die zich geroepen voelen zich via dit intensief transformatieritueel dieper te verbinden met de helende kracht van de Aarde, of als Vision Quest.

 

 Moeder Aarde is vervuld van helende krachten en een nacht in haar armen omsloten zijn werd door oude tradities herkend als een sterk transformerende discipline. De aarde draagt eindeloze magie en gratie in zich.

 

Het Sacred Burial ritueel is voor hen die dieper willen luisteren naar haar boodschappen en zich willen openen voor de diepe healing die ze brengt.


De Sacred Burial leert:


  • Je kracht te herstellen door overgave en ontvankelijkheid
  • Je te openen voor een diepere en meer harmonieuze relatie met de aarde
  • Dat nederigheid en overgave een krachtig pad is voor het loslaten van innerlijk verzet, negatieve gedragspatronen en -energieën die je belemmeren om te leven volgens je hoogste potentieel.
  • Het thuiskomen in de stilte als poort tot de dimensie van hart en ziel.
  • Dat de omarming van de Aarde er een is die voedt en haar lessen van stilte en healing iedereen toekomen die bereid is te luisteren.

 Een diepgaande initiatie die niet voor iedereen is.

 

Het is belangrijk te beseffen dat dit ritueel niet voor iedereen is. De Burial is bedoeld voor mensen die bereid zijn om de greep van het ego, angst en controle los te laten en zich te openen op een dieper niveau. Je zal werken met de nodige innerlijke voorbereiding om je meer te openen voor de stem van de natuur en de perceptie van begrenzing te laten gaan, zodat je je ten volle kan laten omarmen door de healing spirits. Focus, verstilling van de geest en overgave staan centraal.

 


In de periode van voorbereiding zal je werken met verschillende methodes uit de Tolteekse traditie, vuurceremonie, specifieke meditaties en stilte. Deze voorbereiding zorgt voor een diepere openheid en toegang tot innerlijke stilte. We werken met de verbondenheid met Moeder Aarde, de natuurkrachten en toelaten dat de omarming van het leven je leert over je ware potentieel.


Gedurende de voorbereiding kan je je richten op wat belangrijk is voor jou op dit moment in je leven. Wanneer we de aarde ingaan, gaan we met heldere intentie en overgave.

Het is persoonlijke toewijding aan het pad en het werk dat gedaan wordt, die de deuren tot de ziel opent en ons draagt in dit ritueel.

 


Gedurende je nacht in de Aarde zal Roel, samen met Griet, waken en het ritueel ondersteunen.

 


Als je klaar bent voor deze authentieke initiatie in de Wijsheid van de Aarde, wees dan welkom.Deze workshop gaat door met een beperkt aantal deelnemers, dus reserveer tijdig.
Eerdere kennismaking met Roel zijn manier van werken (minimum 1 weekendworkshop), alsook de bereidheid tot overgave aan het werken in stilte en innerlijke voorbereiding is vereiste tot deelname.

We doen dit ritueel met uiterste zorg en in samenspraak met de krachten van deze plaats. We zullen er samen voor zorgen dat de plaats die voor ons zal zorgen, na het ritueel weer tiptop wordt achtergelaten.

 

Let wel: dit is een intensieve initiatie die ook intensieve fysieke inspanning vraagt.

Indien je interesse hebt maar geen ervaring met Roel zijn begeleiding, of je hebt nog persoonlijke vragen, kan je contact opnemen via de contactpagina.

 

 

 

Over Roel Crabbé

 

Roel beoefend sjamanisme sinds 1995 onder leiding van zowel traditionele als westerse leraars. Hij is persoonlijk getraind en geauthoriseerd om het werken met de sjamanistische trancereis en healing te onderwijzen door Sandra Ingerman, voormalige educatie-directeur van de Foundation for Shamanic Studies en auteur van oa. "Soul Retrieval" & "Medicine for the Earth".
Hij gaf les in Belgie, Nederland, Zweden, Italië & Frankrijk.

Roel is één van de weinige mensen in Europa die getraind is in het begeleiden van de Sacred Burial. Hij is de oprichter van Anam Cara.

 

 

 

 

Sandra Ingerman over Roel Crabbé

 

"Roel Crabbe's work is exquisite. His life experience has led him to be a brilliant and compassionate shamanic healer and teacher. I have known Roel since 2004 and had the opportunity to watch him work many times. His work is really beautiful, and touches deep into the soul of his clients. His communication is clear and his work is truly innovative. Anyone attending a workshop with Roel will come out with a wealth of teachings, healing, and inspiration."

 

- Sandra Ingerman, author of 10 books on shamanism including "Soul Retrieval" and "Walking in Light"

 


Peggy Dylan over Roel Crabbé:


"The teachers who have impacted my life in the most profound way have all had a number of qualities in common: compassion, intelligence and integrity. Above all they they walked their talk, in other words they lived their lives from their principles. In my experience Roel Crabbe has the qualities that set apart a true teacher in abundance. The Sufis call their teachers Spiritual Friends, I believe you could find no better Spiritual Friend than Roel."        - Peggy Dylan

 

 


Praktische Info & Inschrijvingen

Begeleiding:
Roel Crabbé
Data 2024: van do 22 augustus - 18u, tem zo 25 augustus – 16.30 u
Bijdrage: 479 euro cursus + 196 volpension verblijf
Vroegboekkorting:  425 euro cursus + 196 verblijf
(bij inschrijving én betaling voor 1 juni 2024)
Belangrijjk: Er is een mogelijkheid dat het centrum te Orval een prijsstijging moet hanteren, als ingredienten en kosten duurder worden.
Deze aktiviteit is ook te betalen met Anam Cara Geschenkenbon of Waardebon
Taal: deze intensieve is in Nederlands, met Engelse vertaling voor internationale deelnemers
Plaats: Bois le Comte te Orval
Cursusbedrag is inclusief verblijf in kamers (3 of 4p) en biologisch-vegetarische maaltijden.
Je kan ook in een 2 of 1 persoonskamer slapen, mits meerprijs en zolang beschikbaar.
Meebrengen: Een lijst van wat je meebrengt word toegestuurd een maand voor aanvang van de workshop.

voor vragen kan je ons bereiken via de Contactpagina

Je reservering is volledig na inschrijving én betaling van het volledige bedrag op het NIEUW rekeningnummer BE51 5230 8144 9662 met vermelding: " Sacred Burial + je naam"
Voor betaling uit het buitenland: IBAN: BE51 5230 8144 9662 - Bic: TRIOBEBB


Gelieve je enkel op te geven voor deze sjamanistische intensieve wanneer je zeker bent van je deelname!

 

>>> Inschrijfformulier Sacred Burial 2024

     
 

Naam

     
 

Voornaam

     
 

E-Mail adres
(Let er op dat dit correct is!)

     
 

Straat + Huisnummer

     
 

Postcode + Gemeente

     
 

Land

     
 

Telefoonnummer

     
 

Ik schrijf me in voor:

Sacred Burial Ritual 2024 (22-25 aug te Orval)
Hou me op de hoogte over Sacred Burial 2026
     

Eerdere ervaring?

Ja, ik heb ervaring met Roel zijn manier van werken en ga akkoord om de gehele vierdaagse deel te nemen in stilte indien gevraagd, en alle instructies nauwgezet op te volgen en respecteren.
Neen, ik heb geen eerdere ervaring met Roel zijn manier van werken en wens mogelijkheid tot deelname met hem te bespreken
 

Aantal Deelnemers

     
 

Factuurgegevens
(Voor zaken met Btw-nummer)

     
 

Eventuele opmerkingen

     
   
   
>>> Lees hier de Annulatievoorwaarden
 

>>> Overzicht van de Workshops en Trainingen Sjamanisme

     

Basis Training Sjamanisme:

>>> Basiscursus Sjamanisme

 

Gevorderde Training Sjamanisme:

>>> Sjamanistische Doorgroeigroep: Circle of Journeyers

>>> Training Sjamanistische Healing: "Pad van de Gewonde Genezer"

>>> Training Sjamanistische KlankHealing: "Spirit in Klank"

 

Sjamanistische Intensieves:

>>> "Ecdysis" - 4-daagse Sjamanistische Intensieve

>>> "Sacred Burial: Omarming van de Aarde" - 4-daagse Sjamanistische Intensieve

 

Losse Workshops Sjamanisme:

>>> "Werken met het Medicijnwiel"

>>> "Maak je eigen sjamaanstrom

>>> "Geest van de Trom

>>> "Licht van Transformatie" - Sjamanistische Healingworkshop

>>> "Zegen van de Voorouders" - Sjamanistische Voorouderworkshop

>>> "Dancing Spirit" - Sjamanistische dans & rituelen workshop

 

Sjamanistische Rituelen:

>>> "Pad van Licht" - Maandelijkse Vuurceremonie

>>> "Dreamtime Healing" - Sjamanistisch Klankhealing Ritueel

>>> "Hut van de Morgenster" - Open Zweethutceremonie

>>> "Overgave" - Stilte Zweethutceremonie

>>> "Trommelen voor Moeder Aarde" - Maandelijkse Tromcirkel

>>> "Dans van de Ziel" - Rituele Dans

>>> "Zomercirkel" - Midzomerritueel

>>> "Joele" - Midwinterritueel

 

 

 

>>> Overzicht van de Sjamanisme Artikels

 

 

>>> Overzicht van de Sjamanisme Artikels op de Anam Cara Blog

   


"Ik ben zeer dankbaar dat we de dagen van voorbereiding steeds dieper en dieper de stilte in konden gaan. Dit heeft me sterk gemaakt om zo de nacht in volledige overgave te kunnen beleven.

De ganse nacht voelde ik me gedragen en geleid in mijn diepgaand proces van vernieuwing, transformatie en overgave.

Nu, na een paar maanden wanneer er storm is rondom mij, kan ik perfect teruggaan naar de stilte diep vanbinnen!

Dat is gewoon onbeschrijflijk en die beleving wordt alsmaar sterker en sterker !

Het is veruit mijn mooiste ervaring ooit!!!

Moge al het goede jullie weg verlichten!"

Luc Vanwelden

"Het ritueel heeft een zeer diepe en positieve indruk nagelaten: heb me nog nooit zo vrij gevoeld, en mijn pijnlijke wonde is gezalfd..."

Heidi L.

"De Sacred Burial, wat een prachtig geschenk! De eenvoud, de liefde, het zorgzame, en vooral de kracht die jullie in elk van ons leggen...

Ik voelde me veilig geborgen in de Grote Moeder, alof er een nieuwe levensenergie begon door te sijpelen, die me toefluisterde : het is oké om te zijn wie je werkelijk bent, LEEF, volg de roep van je hart, voel de liefde die er altijd al was, kijk met de ogen van je ziel en zie de overvloed... .

En het doorsijpelen werd een kleine stroom en houdt de belofte in van een krachtige stroom te worden. De stroom van de liefde. Het begin van alles."

Kristina Verhoeven
www.haramata.be


"Tijdens het graven van mijn graf voelde ik vooral waardigheid in me groeien, een gevoel dat zowat onbestaande was in mijn leven voordien.

Er zijn veel diepe angsten en zorgen gesneuveld voor, tijdens en na de Burial.

Sinds de Burial neem ik mijn leven heel bewust in eigen handen. En ik geniet van een nieuw soort vrijheid, van elke boom die ik tegenkom en van modder aan mijn handen :-)

Ik heb geleerd hoe ik levenskracht kan opnemen en verzet laten gaan.

Ik opende me voor de liefde van Moeder Aarde. En daar ben ik blij om. Sindsdien voel ik veel meer warmte en liefde om me heen dan voordien.

Dankjewel daarvoor!"

Ingrid Goetschalckx


Ik ben zo blij dat de tranen in mijn ogen springen. Ik slaag er niet in om iets te doen, ik kan alleen maar zijn. Ik ben nieuw in deze wereld en ik kijk met ogen vol verwondering. Ik heb zoveel energie dat ik alleen maar op de aarde kan gaan liggen en mij verbinden. Ik ben het leven in dit lichaam en mijn lichaam is sterk en krachtig. Dit is wie ik werkelijk ben en ik ben alles.

Ik ben zo dankbaar voor de wijsheid de heling en de liefde van de aarde. Ik ben zo dankbaar voor het proces van de sacred burial, ik ben zo dankbaar Griet en Roel, voor jullie liefde en toewijding.

Penny Hamelton


"Het sjamanisme is een pad van directe revelatie, vanuit persoonlijke beleving, verbinding en kracht. Er is geen zijlijn. Aarde is een fundamentele leraar, ze geneest, openbaart en transformeert. Haar kracht is er, voor iedereen die ontvangen wil. Deze tijd vraagt ons om te herinneren, en het pad van Aarde vernieuwd te betreden. "

Roel Crabbe


"Healing The Apparent Self Of The Ignorance Of The True Self Is The Ultimate Essence Of All Healing"

Yogiraj Siddhanath


"For while a drop of water is not the ocean, yet it does contain within itself all the attributes of the limitless deep."

Ernest Homes


donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_caraOmarming
Donker
Warm

Ik krijg de kans
om al mijn voelen te delen
met onze Moeder,
de Aarde

Een ervaring van Eenheid
Diepe verbondenheid
en overgave.

Kristin


"Beste Roel en Griet. Tot op vandaag is het Sacred Burial ritueel levend binnen in mezelf. Het was de krachtigste ervaring die ik ooit heb gehad.

De stilte, de rituelen, de focus, was een sterke voorbereiding. Het hielp me mezelf leeg te maken, los te laten, thuis te komen in de stilte van eenvoudigweg zijn.

De nacht in de aarde was zo bijzonder. Ik ervaarde 8 uren intense healing, alsof elke cel door Moeder Aarde haar krachtige maar liefdevolle energie werd geschud. Er waren momenten dat angsten zich toonden, maar de voorbereiding die we hadden gemaakt in de dagen vooraf maakten dat ik hier klaar voor was en ze gleden weg.

Ik voelde me heel de nacht gedragen door jullie. Het was zo mooi te voelen hoe jullie over ons waakten.

De Sacred Burial liet me ervaren hoe Moeder Aarde leeft en hoe belangrijk het is liefdevol te zijn in alles wat we doen.

Ik verliet mijn graf met een diepe dankbaarheid te mogen leven op deze magische planeet. Alles was anders, schitterend, vredevol, sereen.

Ik voelde me zo sterk en zuiver. Sinds die nacht heb ik geen sigaret meer gerookt, na 15 jaar!

De Burial is een deel van me geworden, en ik heb het gevoel dat dit zal blijven. Ik ben heel erg dankbaar dat ik dit ritueel mocht ervaren! Ik ben dankbaar voor allen die er waren en voor Roel en Griet die ons gidsten.

Dank Dank Dank! "

Veronika Novotna


"Een vogel zingt
diep gevoeld
vreugde en tranen.
was ik de larve in gebed
er was geen graf meer
een royale tempel de aarde, zo dichtbij zo geborgen lag ik
in onbegrensde ruimte
vol leven,

en dan is de nacht voorbij
de Zon komt op
een nieuwe dag.
Iedere dag
gras bomen aarde
waarom ben ik hier
en 't leven zingt!

Wat er toen bewogen is
en ja ook ontwaakt,
beweegt nu nog dagelijks door.

Dank je Wel!"

Marianne