Anam Cara - Vriend van de Ziel - Nieuwsbrief December 2012 
Lieve vrienden,
 
We betreden de laatste maand van het jaar 2012. Een periode waarover veel geschreven en gepraat is op allerhande manieren. Sommigen spreken over het einde der tijden, anderen over een nieuwe Aarde.
Hoe het ook zij, het is duidelijk dat we als mensheid de kans hebben om ons te richten op een nieuwe droom voor de Aarde. En het ontdekken en beginnen leven van deze nieuwe droom is ongetwijfeld één van de belangrijkste tochten die we als mens kunnen ondernemen.
 
 
Breng zelf Licht...
 
Midwinter is wereldwijd één van de belangrijkste momenten van het jaar. Het is het moment waarop het licht geboren wordt, het grote wiel van de zon staat op dat moment op haar keerpunt en een nieuwe beweging ontstaat: de groei van het licht.
Deze kering van duister naar licht staat symbool voor de keuzes die je op dit moment kan maken in je leven.
Als je kiest, is dit voor jou het moment waarop je recht staat en beslist het oude achter je te laten en het nieuwe in zijn glorie verwelkomt. Het is dan dat je beslist om in je kracht te staan en een verschil te maken in het leven hier op onze planeet aarde.
 
"Be the change" zei Gandhi. Wij geloven dat deze woorden de essentie raken van wat deze tijd van transformatie ons leert. Het is tijd om zelf de verandering te zijn, om niet langer te wachten tot de ander verandert. Verander zelf, als een bron van liefde en goedheid, als steunende kracht in het leven van je geliefden, verankerd in een veld van waarheid en oprechte kracht. En het is dit dat we willen aanspreken in jou.
 
Hoe zou het leven zijn als je niet langer zou wachten op iets of iemand om verbetering te brengen...
maar als je zelf zou rechtstaan en je kracht, visie en enthousiasme zou inzetten om licht te brengen in het leven van anderen?
Als je zou kiezen om vanaf nu anderen op te tillen met hoop en vertrouwen en je daar volledig op te richten?
Als je zou voelen dat deze kracht steeds meer in je groeit naarmate je ze voedt.
 
Dit is wat we jou willen toewensen: dat je zelf kiest om in die kracht te gaan staan. Dat je zonder aarzelen en wachten het beste van jezelf schenkt, overal waar je komt. En dat deze keuze in jou een nieuw visioen van je leven mag wakker maken.
 
 
Inspiratie...
 
In het overzicht hieronder kan je links vinden naar nieuwe artikels en meditaties:

- We publiceerden een Nieuwe AnamCara meditatie: "Breng Licht", waarin je de kracht van licht en hoop wakker maakt in jezelf en Roel je meeneemt op een geleide reis naar een gebied waar je het licht aan mensen schenkt die hulp kunnen gebruiken.
- Nieuw artikel: "Niets kan weerstaan aan de kracht van het licht". In dit artikel geeft Griet je inspiratie over hoe je zelf op momenten van duisternis het licht kan uitnodigen.
- Artikels en meditaties uit het archief die je helpen meer in je kracht te gaan staan en deze keuze te versterken.
 
 
1 jaar Anam Cara Meditaties...
 
De verjaardag is ons ongemerkt voorbijgegaan op 27 september, maar niettemin vieren we het 1 jarig bestaan van het Anam Cara Spirit youtube-kanaal.

Gedurende dit jaar hebben we 19 AnamCara meditaties en Dreamtime Healing fragmenten gepubliceerd, die allen samen meer dan 24000 maal werden bekeken. Dank voor alle fijne reacties, steun en enthousiasme.
Wij engageren ons om ons ook in 2013 volop in te zetten om op deze manier inspiratie en kracht te verspreiden. Indien je de verdere groei van deze projecten wil ondersteunen is dit erg welkom.
>>> Steun Anam Cara
 
 
Scheppingskracht...
 
Het Hartebos is een droom van Roel die hij reeds jaren koestert. Morgen zullen we met velen samenzijn om deze droom waar te maken. Als je nog wil deelnemen kan je vrij aansluiten. Be that change!
 
Ook het Joelefeest zetten we in de kijker voor deze speciale 2012-editie. Tijdens dit ritueel samenzijn verbinden we de harten en met deze gebundelde kracht van de cirkel maken we een nieuwe intentie voor het komende lichtjaar. Centraal staat het vuurschip, dat boordevol intentie zal oplaaien en licht verspreiden.
 
Hieronder kan je een overzicht vinden van de aktiviteiten in de kijker, de start van nieuwe trainingen en de laatste meditaties en artikels.
 
We leven in een wonderbaarlijke tijd, het is tijd om het wonder dat leeft in ieder van ons te openbaren!
 
Hartegroet,
Griet en Roel
 
 
Activiteiten in de Kijker
 
Plant mee een Hartebos
"Plant mee met ons het Hartebos" - 2012 bomen voor Moeder Aarde
Zaterdag 1 december te Veerle
We komen samen om een bos van 2000 bomen te planten opgedragen aan Moeder Aarde met een hartvormige open ruimte erin. Een dag van ritueel en het waarmaken van een mooie droom. Wees welkom!
 
Stilte Zweethut ceremonie
"Terugkeer naar het Licht van de Ziel" - Stilte Zweethut ceremonie
2 december te Anam Cara
De Stilte Zweethut ceremonie is een intensief ritueel voor mensen die eerdere ervaring hebben opgedaan met de zweethut en hun verbinding met de innerlijke kracht willen versterken...
 
Pad van Licht - Sjamanistische Vuurceremonie
"Pad van Licht - Sjamanistische Vuurceremonie"
5 december te Anam Cara
Maandelijkse vuurceremonie voor transformatie, healing en verbondenheid. Een ceremonie voor het verankeren van je keuzes in het veld van de stralende kracht van Grootvader Vuur...
 
Basiscursus Sjamanisme
"Reizen langs de Levensboom" - Basiscursus Sjamanisme
8 & 9 december 2012 te Koningsteen
In de Basiscursus Sjamanisme staat het werken met de sjamanistische trancereis centraal. Je leert reizen in de 3 werelden en hoe te werken met krachtdieren en spirithelpers...
 
Reiki 2 inwijdingen
"Reiki 2 Inwijdingen"
8 & 9 december te Anam Cara
Tijdens de tweede graad maak je kennis met de symbolen, leer je ermee werken en verdiep je je verbinding met Reiki, waardoor je kan ervaren hoe het werk met Reiki een veel grotere stevigheid krijgt.
 
Joelefeest - Midwinterritueel
"Joelefeest" - Midwinterritueel
22 december te Belsele
Nu het 11e jaar waarin we samenkomen om onze harten en gebeden te verenigen tot een vurige wedergeboorte van het licht... En ook dit jaar zal er een groot Joeleschip branden ter ere van het licht in onszelf en de wereld. Wees welkom!
 
Rituele Vrouwencirkels
"Holy Womb" - Rituele Vrouwencirkels
28 december te Anam Cara
Deze rituele avonden voor vrouwen zijn een uitnodiging om je te openen voor de wijsheid die je in je draagt om zo terug te keren naar de Goddelijke natuur die je bent.
 
 
Nieuwe Online Video Meditatie:
 
Breng Licht - meditatie"Breng Licht" - Anam Cara Meditatie - Roel
In deze meditatie maak je de keuze om zelf licht te brengen op deze Aarde sterk en neemt Roel je mee op een begeleide reis naar een gebied waar je deze kracht kan schenken aan mensen die het nodig hebben. Een meditatie die gegroeid is vanuit een Healing Trancereis die Roel met een groep cursisten ondernam voor de Aarde...
    >>>  Ga naar Meditatie: "Breng Licht"
 
Nieuw Artikel:
 
Niets kan weerstaan aan de kracht van het licht"Niets kan weerstaan aan de kracht van het licht" - Griet
Iedereen kent wel die momenten waarin duisternis met beetjes het leven binnensijpelt. Je voelt je plots stil worden, je weet jezelf geen houding meer te geven, je hebt het gevoel...
 
 
Inspiratie over Keuze - uit het Archief:
 
Poort van Transformatie"Poort van Transformatie" - Artikel Sjamanistisch Ritueel
We schreven dit artikel op een stille avond in de kerstperiode. Aan het einde van het jaar leeft in vele mensen het grote...
 
Poort van Transformatie"Poort van Transformatie" - Online Meditatie
Deze meditatie nodigt je uit je innerlijke wereld te betreden en vanuit deze verbinding je volledig te richten op de doorgang...
    >>> Ga naar Meditatie: "Poort van Transformatie"
 
Het Pad van Ruimere Identificatie"Het Pad van Ruimere Identificatie" - artikel door Roel
Er is een aspect van ons wezen dat tijdloos is. Wanneer we ons ermee verbinden openen we ons spontaan voor ...
 
Een Nieuw Paradigma"Een Nieuw Paradigma" - artikel door Roel
Wat we nodig hebben in het leven, is de moed om los te laten wat niet meer werkt. De moed om een oude realiteit los te...
    >>> Lees: "Een nieuw Paradigma"
 
 
Een Inspirerend Citaat
 
Woorden van Inspiratie
"Als je op dit moment alle dingen buiten jezelf
die je aanziet voor de bron van vrede en geluk
simpelweg naast je neer zou leggen,
zou je inzien dat die vrede er al is,
ongeacht de uiterlijke omstandigheden."
 
Gangaji
- dag 1006 uit de reeks -
 
 
Uit de reeks "Woorden Van Inspiratie" - ontvang elke dag gratis een inspirerend citaat in je mailbox... Inmiddels 2 jaar!
 
    > Dagelijks of Wekelijks - Woorden van Inspiratie
    > Screensaver


Agenda
December 2012
1
2
5
8 & 9
8 & 9
15&16
19
21
22
28
31
Januari 2013
4
9
11
12&13
18
25
26&27
26&27
30
Februari 2013
1
2
9&10
15
20
15&16
19
22
23&24
 


Bedankt voor het lezen! Als je iemand kent die blij zou zijn met deze Nieuwsbrief, voel je dan vrij deze door te mailen.

Als je nog geen Nieuwsbrieven ontvangt maar deze graag zou ontvangen, kan je hieronder inschrijven:


 

 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

& ontvang Gratis toegang tot:

 

  • De 22 minuten durende geleide Sjamanistische Meditatie "Ritme van de Schepping"

     
  • Het E-boek "Het Pad van Vervulling"

 

 

We respecteren je Privacy

Uitschrijven kan op elk moment


  donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara