Anam Cara - Vriend van de Ziel - Nieuwsbrief augustus 2014
 
"Verwarmd door de enthousiaste vlammen van het vuur kijk ik verwondert naar de stralende gloed van de maan en ik vraag haar om mijn vrienden te ondersteunen en hun nacht te verlichten. Onder een heldere sterrenhemel zoals je alleen op plaatsen zoals deze kan vinden, ver uit de drukke wereld waarvan ik soms deel ben, vraag ik de sterren om met hun puurheid en helderheid de geest van mijn vrienden te bevruchten met hun schittering. En de koele wind die mijn hoofd verfrist en me herinnert dat de nachten kil en vochtig kunnen zijn vraag ik om gevoelens van eenzaamheid, angst en onrust mee te nemen... Ik voel me rijk, omarmd en gezegend en hoop dat ook mijn vrienden dit gevoel kunnen delen."

                                                                                                     - Uit het artikel "De Kracht van de Sisterhood"
 
 
Lieve vrienden,

Ocean cleanupNa een lang zomer met intensieve lessen en een wonderlijke vision quest, zijn we weer geland en gestart met deel 2 van onze verbouwing van het Anam Cara centrum. De laatste weken hebben we de tuin een ware transformatie gegeven. Hierover schreven we een mooi artikeltje met fijne foto's: Het bouwen van een nieuwe, groene ceremoniele plek... pure magie!

Het nieuwe cursusjaar is vorige weekend met een schitterende Basiscursus gestart en zullen we deze maand verderzetten met een nieuwe Healing-Vuurceremonie en Spirit aktvatie in ons Gift-economy project, waarin iedereen op donatie-basis kan deelnemen.

Gedurende de Herfstequinox bieden we voor de eerste maal een Ceremonieel Transformatieweekend: "Overvloed", aan, waarin we werken met de Vuurloopceremonie en Zweethutceremonie.

Ook zijn we blij dat we bij Patrik Niels te gast zijn voor een nieuwe Dreamtime Healing: "Divine Presence".

En ook deze maand kunnen cursisten healing het werk verdiepen in de Open Reiki avond, een Reiki Doorgroeidag in het teken van Heilige Ruimte en de doorgroeidag Sjamanisme: "Feather Medicine"


Hieronder kan je 5 projecten vinden die we graag in de kijker plaatsen en onderaan vind je zoals steeds het overzicht van de komende aktiviteiten, alsook de verschillende artikels in de kijker.

Hartegroet!
Roel


5 Belangrijke projecten die we graag in de kijker plaatsen.

1: Help mee om de Oceaan te kuisen! Nog 3 dagen tijd...
The Great Cleanup & ons geschenk.
Ocean cleanupVorige week maakten we een video met een oproep om mee het Ocean Cleanup project waar te maken. Om dit project wat mee in de kijker te plaatsen hebben we beslist een klein geschenk te geven aan mensen uit ons netwerk die het initiatief willen steunen. Je krijgt van ons een Anam Cara Ocean-geschenkenbon twv 20 euro wanneer je een donatie geeft die groter is dan 20 euro op de Ocean Cleanup fundraising pagina. Er zijn nog 3 dagen...

Reeds meer dan 20 mensen deden via ons initiatief een schenking. We hopen dat jullie je samen mee inzetten om dit project verder te steunen en in de kijker te zetten.

>>> Lees meer op de blog: Ocean Cleanup Project + Geschenk Anam Cara


2: Nieuw initiatief: Laat de Spirit aktivatie cirkel je steunen via gebed & healing:

Ocean cleanupGedurende de lente ontving Roel in verschillende Spirit aktivatie meditaties de nadrukkelijke vraag om het energieveld, dat gedurende 3 jaar van wekelijkse en 2 wekelijks bijeenkomsten werd opgebouwd, beschikbaar te maken voor mensen die ondersteuning wensen.

Mensen die niet naar de Spirit Aktivaties kunnen komen maar steun kunnen gebruiken, kunnen hulp aanvragen via een Gebedsaanvraag. De cirkel zal je vraag dan opnemen in een veld van gebed en healing.

>>>Gebedsaanvraag: Ontvang de kracht van de Spirit Aktivatie cirkel.

Benefietvoorstelling Pol de Wolf3: Special: Benefietvoorstelling tvv Pol de Wolf:

Onze goede vriend Pol de Wolf verhuisd dit najaar naar Colombia. Wij organiseren voor hem een benefietvoorstelling om de start van zijn nieuwe leven mee te ondersteunen.
Een avond getiteld "Blijvend verbonden in een web van Licht" waarin hij zijn verhalen, wonderlijke muziek, poezie en stiltemeditaties zal delen.

Info en inschrijvingen: Benefietvoorstelling Pol de Wolf

4: Online Seminarie van Peggy Dylan: the Inner Art of Happiness.
tvv de medische zorgen van Aaron Stanley, Peggy haar zoon

Online Seminar Peggy DylanGraag plaatsen we deze bijzondere Online Seminarie van Peggy Dylan in de kijker: "The Inner Art of Happiness".
De opbrengst zal integraal gaan naar de medische zorgen voor Peggy haar zoon Aaron, wiens onderlichaam volledig verlamd is.
Peggy zal in deze cursus onderricht geven samen met mensen als Nuptul Rinpoche, Deva Premal & Miten, Sandra Ingerman, Roy Martina, en meer. Een aanrader!

>>>Ga naar : Onine Seminar: The Inner Art of Happiness.

In 2015 komt Peggy opnieuw naar Anam Cara om 2 workshops te begeleiden: Een 3-daagse vrouwenworkshop in juni en een 3- daagse open workshop.
>>> Voor meer info: Workshops 2015 Peggy Dylan

klankhealing meditaties5: Rubriek Klankhealing opnames

Op 20 juni hielden we het openingsconcert voor de Anam Cara workshopruimte. Het was een krachtige bijeenkomst, waarin de klanken gericht waren op "Heart of the Temple". Patrik maakte een mooie selectie van de Dreamtime Healing fragmenten uit deze opnames en werkte op 1 opname zelfs extra door met stemmen en klanken. We ontvingen daarnet de digitale versies en zullen de komende week starten met deze op het internet te plaatsen. Kijk er dus naar uit!

>>> Je kan de 19 beschikbare klankhealing opnames vinden op Klankhealing Downloadpagina
>>> Vrijdag 19 september kan je de volgende meemaken: Dreamtime Healing "Divine Presence"


4 Nieuwe workshops in de kijker:

Er zijn enkele nieuwe aktiviteiten die we graag even in de kijker plaatsen. Het overzicht van de Agenda kan je onderaan deze nieuwsbrief vinden.

ceremoniele transformatie weekend Ceremonieel Tranformatieweekend Herfstequinox: "Poort van Overvloed" -
20 & 21 sept
2014
In het ceremonieel transformatieweekend brengen we de Vuurloop ceremonie & Zweethutceremonie samen in een krachtig weekend, gericht op overvloed.
 >>> Klik hier voor: Herfstequinox Transformatieweekend: Poort van Overvloed

Feather Medicine Doorgroeidag Sjamanisme - "Feather medicine"
27 sept 2014

In deze doorgroeidag sjamanisme verken je verschillende methoden om je verbinding met de Feather Medicine te verdiepen. Vanuit deze verdiepte verbinding zal je dan werken met methoden voor healing en de kracht van "de Gevleugelden" Een bijzondere bijeenkomst.
 >>> Klik hier voor meer info over: Doorgroeidag Sjamanisme: Feather Medicine

Reiki doorgroeidagen"Werken met Heilige Ruimte" - Reiki verdiepingsdag
27 september 2014

Tijdens deze doorgroeidag komen zowel Reiki 1 als 2 studenten samen om hun werk met Reiki healing te verdiepen en intensief te trainen. Tijdens deze doorgroeidag leer je hoe je door middel van de Reiki energie heilige ruimte creëert en ervaar je de diepe intensiteit van...
 >>> Klik hier voor meer info over: Reiki Doorgroeidag: "Werken met Heilige Ruimte"

leef volgens je zieleplan Leef volgens je Zieleplan "Ontdek de Gidsende & Helende kracht van je Ziel"
18&19 okt 2014

In deze weekendworkshop zal je ondergedompeld worden in de dimensies van je eigen ziel, om er te groeien en te leven volgens je zieleplan.
 >>> Klik hier voor meer info over: Leef volgens je Zieleplan

2 Gift economy aktiviteiten in september:

VuurceremonieSjamanistische Vuurceremonie: "Pad van Licht"
17 september 2014

Sjamanistische vuurceremonie voor transformatie, healing en verbondenheid. Een ceremonie voor het verankeren van je keuzes in het veld van de stralende kracht van Grootvader Vuur.
 >>> Klik hier voor meer info over: Vuurceremonie

Spirit aktivatie meditatieSpirit Aktivtatie Meditatie: "Heb vertrouwen in het Onzichtbare"
23 september 2014
In deze avonden werk je intensief met meditatie, healing en affirmatief gebed, gericht op jouw verbinding met Spirit: de goddelijke levenskracht en universele intelligentie.
 >>> Klik hier voor meer info over Spirit Aktivatie Meditatie - Open avonden

Gift Economy in Anam CaraOver het Anam Cara Gift-Economy model:
In 2014 heeft Anam Cara meer dan 40 aktiviteiten gepland op basis van ons Gift-economy model: "Schenken om te groeien". Op deze maniere wensen wij hedendaagse spiritualiteit en healing vrijuit te verspreiden en beschikbaar te maken voor iedereen.
 >>> Klik hier voor meer info over: Gift Economy in Anam Cara: "Schenken om te Groeien"


Hartegroet,
Griet en Roel
 
 
Overzicht komende Aktiviteiten sept:
 
Open Reiki avonden
Open Reiki avonden binnen de Usui-traditie"
12 september 2014 te Anam Cara
Deze avonden zijn een uitnodiging om verder te oefenen en te leren over het werken met Reiki. Je verdiept je verbinding met deze helende energie en opent je pad van spiritueel ontwaken en begrijpen...
>>> Klik hier "Open Reiki avonden"
 
 
Pad van Licht - Sjamanistische Vuurceremonie
"Pad van Licht - Sjamanistische Vuurceremonie"
17 september 2014 te Anam Cara
3- Maandelijkse vuurceremonie voor transformatie, healing en verbondenheid. Een ceremonie voor het verankeren van je keuzes in het veld van de stralende kracht van Grootvader Vuur...
 
 
Dreamtime Healing - Ritual Healing
Dreamtime Healing - Ritual Healing: "Divine presence"
19 september 2014 te Anam Cara
Griet en Roel begeleiden dit ritueel samen met Patrik Niels, in het teken van "Divine prescence". Een diepgaande sjamanistische reis naar de spiritwerelden gedragen door de rituele klanken van de sjamaantrom, ratel, klankschalen, gong, fluit, didgeridoo...
 
 
Spirit Aktivatie
Herfstequinox Transformatie weekend
"Poort van Overvloed" - 20 & 21 september 2014
In dit ceremonieel transformatieweekend creëer je voor jezelf een poort naar de dimensie van steeds groeiende overvloed voor jou, je dromen en je verbinding met de wereld.
 
 
Spirit Aktivatie
Open Vuurloop ceremonie - "Poort van Overvloed"
20 september 2014
De open vuurloop ceremonie is voor iedereen die het pad van ware vrijheid wil bekrachtigen in zichzelf. Het ritueel leert je vanuit je eigen ervaring dat je toegang hebt tot onnoemelijk veel kracht en potentieel.
>>> Klik hier Poort van Overvloed
 
 
Zweethut ceremonie
"Hart van overvloed" - Zweethut ceremonie
21 september te Anam Cara
Open voor de wereld van de ziel, in het duister thuiskomend, omarmend wie we werkelijk zijn. Een intens ritueel van overgave, loslaten, gebed en verbondenheid. Het thema is "Hart van overvloed"
 
 
Spirit Aktivatie
Spirit Aktivatie: "Heb vertrouwen in het Onzichtbare"
23 september 2014 - Affirmatieve gebeds- & Meditatiecirkel
Via meditatie, “visioning” en het werken met de kracht van het woord, leer je je frequentie en trilling in lijn te brengen met Spirit. Zo leer je werken met het veld van éénheid, van oneindige mogelijkheden.
 
 
The Holy Womb - Rituele Vrouwencirkels
"The Holy Womb" - Rituele Vrouwencirkels
26 september 2014 te Anam Cara
Deze rituele avonden voor vrouwen zijn een uitnodiging om je te openen voor de wijsheid die je in je draagt en zo terug te keren naar de Goddelijke natuur die je bent. Centraal staat het werken met de draagsters van de wijsheid die verbonden zijn met "The Holy Womb"...
 
 
Banner Feather Medicine
"Feather Medicine" - Doorgroeidag Sjamanisme
27 september 2014 te Anam Cara
In deze doorgroeidag sjamanisme verken je verschillende methoden om je verbinding met de Feather Medicine te verdiepen. Vanuit deze verdiepte verbinding zal je dan werken met methoden voor healing en
>>> Klik hier: "Feather Medicine"
 
 
Leef volgens je Zieleplan
"Leef volgens je Zieleplan" - Intensieve weekendworkshop Sjamanistische Healing
17 & 18 oktober 2014 te Anam Cara
In deze weekendworkshop zal je ondergedompeld worden in de dimensies van je eigen ziel, om er te groeien en te leven volgens je zieleplan.
 
 
Pad van de Gewonde Genezer - Training Sjamanistische Healing
"Pad van de Gewonde Genezer - Training Sjamanistische Healing"
4 modules: 10&11 nov. - 15&16 dec. - 26&27 jan. - 23&24 feb.
In deze training betreed je gedurende 4 weekends intensief de wereld van sjamanistische healing. Je verkent zowel het werken met klassiese sjamanistische technieken als extraction, power- en soulretrieval alsook minder gekende technieken als het Seed Wisdom werk.
 
 
Nieuwe Artikels
 
Vision quest"De Kracht van de Sisterhood" door Griet Heylen
Met veel zorg bouw ik het vuur op zodat ik grootvader vuur, ook Tatewari genoemd, kan verwelkomen. Gesterkt door het heldere licht van de maan en onder een schitterend sterrenhemel nodig ik grootvader uit.
 
ocean cleanup"Ocean Cleanup project" door Roel Crabbe
Nog t3 dagen hebben we op het Ocean Cleanup project mee waar te maken. Anam Cara geeft iedereen die dit project steunt een waardebon van 20 euro cadeau.
 
artikel reiki"Vanuit het verlangen nog even verder te deinen in een stille droom van verwondering ontmoet ik Reiki..."
door Griet Heylen
Terwijl ik dit schrijf herinner ik me de momenten van stilte waarin we tijdens deze weekends werken. Waar je tijd voor even laat vervagen en je uitgenodigd wordt de bezorgdheid en drukte van de buitenwereld achter je te laten.
 
artikel tuin"Het bouwen van een nieuwe, groene ceremonieplek... Pure magie..." door Roel Crabbé & Griet Heylen
Na een jaar over deze plek te mogen hoeden, kregen we vele inspiraties over de aanleg en de mogelijkheden. We leerden de bomen kennen, de mooie planten, maar kregen ook veel ingevingen van de natuur zelf...
 
 
Een Inspirerend Citaat
 
Een inspirerend citaat
"Mededogen, zorgzaamheid,
onderwijzen, liefhebben
en al je geschenken, talenten
en vaardigheden delen met anderen
- dat zijn de toegangspoorten tot kracht."
 
Jamie Sams
 
 
Uit de reeks "Woorden Van Inspiratie" - ontvang elke dag gratis een inspirerend citaat in je mailbox... Inmiddels 3 jaar!
 
    > Dagelijks of Wekelijks - Woorden van Inspiratie
    > Screensaver


Agenda
September 2014
*
*
5
6-7
7
9
12
13-14
17
19
20-21
20
21
23
26
27
28
Oktober 2014
*
*
7
10
15
17
18&19
19
21
25&26
31
online meditaties
 
 
 
 
 
overzicht artikels
 
 
 
woorden van inspiratie
 
Anam Cara Blog
 


Bedankt voor het lezen! Als je iemand kent die blij zou zijn met deze Nieuwsbrief, voel je dan vrij
deze door te mailen.
 
Als je nog geen Nieuwsbrieven ontvangt maar deze graag zou ontvangen, kan je je zelf inschrijven
via deze link: www.anamcara.be/nieuwsbrief

donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara