Anam Cara - Vriend van de Ziel - Nieuwsbrief januari 2014 
"En naarmate ons hart verder opent, leert het leven ons de diepere verbondenheid. We leren de wereld te omarmen, met al haar vreugde en tranen, schoonheid en haat. We zijn niet langer bang, want we vinden het vuur in het hart, dat altijd blijft branden, wat het leven ons ook brengt. Maar bovenal brengt het open hart mensen op ons pad, die de liederen van hun wezen samen willen laten klinken met de onze."
 
 
Lieve vrienden,
 
Met de start van dit nieuwe jaar willen we graag even stilstaan in een tijd die alsmaar meer beweegt en ons uitnodigt tot steeds opnieuw grotere overgave. Reeds jaren werken we rond het openen van het hart en het delen van een boodschap van vrede, licht en liefde.
2013 bracht ons uiteindelijk op onze juiste bestemming, hier te Veerle. Wij zijn elke dag opnieuw dankbaar voor deze mooie plek waar we ons heel thuis voelen.
2014 impliceert de verdere uitbouw van onze tempel: het Anam Cara centrum: thuishaven van de Vriend van de Ziel. Wij zijn dankbaar omringd te mogen zijn met vele mensen die het project steunen en toejuichen.

We blijven ons in onze werking steeds verder richten op authenticiteit en waarheid, zodat deze een stevig fundament kunnen zijn voor al wat zich via ons verder wil manifesteren. Jij, wij, éénieder van ons heeft een eigen lied en de mooiste wonderen ontstaan wanneer je je eigen lied eert, en laat weerklinken met het lied van anderen.

Vanuit ons hart is dat wat we ook jullie willen wensen:

De kracht om stil te staan en te durven voelen wie je werkelijk bent.
Het vertrouwen om van hieruit het leven te betreden en je diepste kern te durven delen met anderen.
Het geloof dat het leven goed is en dat elke nieuwe stap een uitnodiging is om het geschenk dat in je leeft te delen met de wereld.


En dat liefde altijd je wegwijzer mag zijn...

Hartegroet,
Griet en Roel
 
 In deze nieuwsbrief:

- "Gift-Economy" blijft ook in 2014 groeien in Anam Cara
- Inspirerend interview met Roel in CHANGE- magazine
- Nieuwe aktiviteiten in ons voorjaarsprogramma
- Nieuw: Jaartraject Sjamanisme: "De Evolutie van de Ziel en de 4 Poorten van het Medicijnwiel."
- Sundoor INITIATION in Anam Cara: 7-daagse Internationale workshop met Peggy Dylan.
- Agenda en aktiviteitenoverzicht
- Nieuwste artikels, blogposts en meditaties
- Inspiratie uit WVI

"Gift Economy" blijft groeien in Anam Cara

Vanaf de start van Anam Cara hebben wij maandelijkse aktiviteiten georganiseerd op basis van vrije bijdrage of donatie. Wij geloven dat het onze taak is mensen zoveel mogelijk de kans te geven te genieten van de kracht en mogelijkheid te groeien. Wij geloven ook dat wanneer wij zorgen voor anderen, anderen zorgen voor ons.

Gift economyHet principe van de ‘Gift Economy’ (Geschenk Economie) is zo oud als de mensheid en is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en dankbaarheid. Dit model is momenteel erg actueel en wordt in allerlei varianten verkend. De gift economy als economisch model wordt uitgedragen door inspirerende denkers zoals bv. Charles Eisenstein.

Ook in 2014 zullen wij meer dan 40 aktiviteiten aanbieden die volgens dit principe werken. Wij nodigen je van harte uit om meer te leven over: "Gift Economy in Anam Cara" - Schenken om te groeien...

Onze Gift Economy initiatieven Online:
- Online Anam Cara Meditaties & Downloads
- Woorden van Inspiratie: Dagelijks of wekelijks een inspirerend citaat in je mailbox...

Onze Gift Economy aktiviteiten in 2014:
- 2- wekelijkse Spirit Aktivatie: Meditatieworkshop - visioning & gebedscirkel
- Trommelen voor Moeder Aarde (3-maandelijks)
- "Pad van licht": Open Vuurceremonie (3-maandelijks)
- "Brotherhood of Light": Mannen Vuurceremonie (3-maandelijks)
- Reiki in zorg (Maandelijks)
- Reiki avond voor de Gemeenschap


Interview met Roel in CHANGE-magazine wintereditie

Change magazineCHANGE- magazine vroeg Roel om te spreken over het welzijn van Moeder Aarde en maakte een mooi en inspirerend interview, dat je kan vinden in de editie Jaargang 4, nummer 4.
Het interview behandelt hoe het werken met de sjamanistische trancereis kan ingezet worden om inspiratie te brengen of je persoonlijk contact met de Aarde te herstellen, alsook de spirituele evolutie die zich momenteel op Aarde manifesteert en die een uitnodiging geeft tot persoonlijke transformatie en aktie.


Nieuwe activiteiten

Het komende jaar zijn er heel wat aktiviteiten gepland. Hieronder kan je de nieuwtjes vinden, die we voor de eerste maal aanbieden. Het volledige overzicht vind je zoals steeds op de Anam Cara Agenda.

Lodge of the BrotherhoodMannen Zweethut ceremonie: "Lodge of the Brotherhood" - 1 februari
De Mannen Zweethutceremonies zijn krachtige rituelen waarin we ons als man opnieuw verbinden met onze schenkende kracht, de stilte van de ziel en de keuze vernieuwen om een sterke plaats in te nemen in het Levensweb.
Klik hier voor meer info over: Lodge of the Brotherhood

Lodge of the sisterhoodVrouwen Zweethut ceremonie: "Lodge of the Sisterhood" - 2 februari
Tijdens de vrouwenzweethut verenigen we ons als cirkel van zusters. We nodigen de hoedsters van het heilige vuur uit om onze ceremonie mede te dragen en zo inspiratie te schenken voor de komende tijd...
Klik hier voor meer info over: Lodge of the Sisterhood

Leef volgens je zieleplanLeef volgens je zieleplan - 14 & 15 februari
In deze weekendworkshop leer je hoe je toegang kan krijgen tot je zieleplan, en hoe de verschillende dimensies van je ziel een bron van gidsing en healing kunnen zijn in je leven.
Klik hier voor meer info over: Leef volgens je zieleplan

Power animal healingDoorgroeidag sjamanisme: Power animal healing - 22 februari
In deze doorgroeidag sjamanisme verken je verschillende methoden om je verbinding met je krachtdieren te verdiepen. Je verdiept de verschillende lagen van kracht en leert hoe je persoonlijke blokkades in het belichamen van grotere kracht kan verwijderen.
Klik hier voor meer info over: Power animal healing

Tatewari Vuurhealing workshop"Tatewari Fire Healing" Vuurhealing intensieve - 8 & 9 maart
Gedurende 2 dagen staat het werken met Grootvader Vuur centraal en word je ondergedompeld in vuurceremonies, rituelen voor healing, en werk je samen met deze krachtige spirit en genezer. Je werkt intensief met verschillende methodes en rituelen voor...
Klik hier voor meer info over: " Tatewari Fire Healing Intensive"

Sisterhood - Prayers in the night - Prayers in the night - 15 maart
Onder de mystieke straling van de maan, gedragen in de armen van de grootmoeders van het Oosten zullen we samenkomen rond de warme gloed van Grootvader Vuur.
Klik hier voor meer info over: Sisterhood - Prayers in the night

 
 
Jaartraject Sjamanisme 2014: "Evolutie van de Ziel & 4 Poorten van het Medicijnwiel"

Spirit jaartraining 2014In dit sjamanistisch jaartraject staat het werken met het Medicijnwiel vanuit het perspectief van de evolutie van je ziel, centraal. Je zal op een praktische manier leren werken met de 4 poorten van de windstreken en hoe deze een levende gidsing en helende kracht kunnen worden in het pad van je ziel.

Deze training is bedoeld voor mensen die een basis hebben in het werken met de sjamanistische trancereis.
Klik hier voor meer info over: Sjamanisme Jaartraining 2014
 
 
International
 
Sundoor Initiation
 
Sundoor initiation door Peggy Dylan
In Sundoor's INITIATION, Peggy Dylan shares her deepest understanding of practical mysticism, bridging science and spirituality. Peggy has spent the last 30 years developing this personal development course which is frequently described as ‘the course that totally changed my life’. She inspires magic to unfold in a week that will be a benchmark of excellence for you to use as a base for the rest of your life.
Klik hier voor meer info over: Sundoor Inititation Training

 

Hartegroet,
Griet en Roel
 
 
Aktiviteiten in de kijker:
 
Open Reiki avonden
Open Reiki avonden binnen de Usui-traditie"
10 januari 2014 te Anam Cara
Deze avonden zijn een uitnodiging om verder te oefenen en te leren over het werken met Reiki. Je verdiept je verbinding met deze helende energie en opent je pad van spiritueel ontwaken en begrijpen...
>>> Klik hier "Open Reiki avonden"
 
 
basiscursus Sjamanisme
"Reizen langs de Levensboom" - Basiscursus Sjamanisme
11 & 12 januari 2014 te Anam Cara - Bijna volzet
In de basiscursus Sjamanisme staat het werken met de sjamanistische trancereis centraal. Je leert reizen in de 3 werelden en hoe te werken met krachtdieren en spirithelpers... .
 
 
Dreamtime Healing - Ritual Healing
Dreamtime Healing - Ritual Healing: "Ontwaken"
17 januari 2014 te Merlyn - Bijna Volzet
Griet en Roel begeleiden dit ritueel samen met Patrik Niels, in het teken van "Ontwaken". Een diepgaande sjamanistische reis naar de spiritwerelden gedragen door de rituele klanken van de sjamaantrom, ratel, klankschalen, gong, fluit, didgeridoo...
 
 
"Reiki in Zorg" - Gratis Reiki-behandelingen voor herstellenden
19 januari 2014 te Lier
Reiki in Zorg is een vrijwilligersproject waarin Reiki beoefenaars Gratis Reiki behandelingen geven aan mensen die herstellende zijn van ziekte, operatie, revalidatie... Alle vrijwilligers zijn opgeleid in de Usui-traditie...
>>> Klik hier "Reiki in Zorg"
 
 
Reiki I inwijdingen
"Reiki I Inwijdingen"
25 & 26 januari 2014 te Anam Cara
Tijdens dit weekend ontvang je de 4 inwijdingen Eerste graad binnen de Usui Traditie en leer je werken met deze krachtige vorm van Healing.
 
 
Lodge of the brotherhood
"Lodge of the brotherhood" - Mannen Zweethutceremonie
1 februari 2014 te Anam Cara
De Mannen Zweethutceremonies zijn krachtige rituelen waarin we ons als man opnieuw verbinden met onze schenkende kracht, de stilte van de ziel en de keuze vernieuwen om een sterke plaats in te nemen in ...
 
 
Lodge of the sisterhood
"Lodge of the sisterhood" - Vrouwen Zweethutceremonie
2 februari 2014 te Anam Cara
Tijdens de vrouwenzweethut verenigen we ons als cirkel van zusters. We nodigen de hoedsters van het heilige vuur uit om onze ceremonie mede te dragen enzo inspiratie te schenken voor de komende tijd...
 
 
Leef volgens je zieleplan
"Leef volgens je Zieleplan"
15 & 16 februari 2014 te Anam Cara
In deze weekendworkshop leer je hoe je toegang kan krijgen tot je zieleplan, en hoe de verschillende dimensies van je ziel een bron van gidsing en healing kunnen zijn in je leven. Je werkt met verschillende...
 
 
Artikels ter inspiratie
 
artikel - maak het pad van je eigen leven zichtbaar"Maak het pad van vervulling zichtbaar in je eigen leven"
Roel Crabbe
Maak het pad van vervulling zichtbaar in je eigen leven. Daar ligt het grote werk en de ware transformatie van ons wezen...
 
artikel - verbonden met het levensweb"Verbonden met het levensweb"
 Roel Crabbe
Je bent altijd verbonden met het Levensweb, jouw gedachten, woorden en handelingen kunnen zich verspreiden, ver voorbij datgene wat je zelf kan zien...
 
artikel - de schoonheid van ons hart zichtbaar maken"De schoonheid van ons hart zichtbaar maken"
 Roel Crabbe
Ik zat ooit in een zweethutceremonie van een oude medicijnman. Hij sprak over de noodzaak ons te laten raken in het hart. Zijn woorden openden mijn hart...
 
 
Een Inspirerend Citaat
 
citaat
 
"Intentie is een andere term voor
actief, moedig dromen.
 
Het is het vuur van de inspiratie en de transformatie,
de passie die ons drijft.
 
Intentie is het sterke verlangen van het hart
naar de geliefde, naar God,
naar de terugkeer naar huis waar we horen
en waar we onze rol in de mandala
van de schepping kunnen kennen.
 
Intentie is de moed van de ziel. "
 
Alberto Villoldo
- dag 709 uit de reeks -
 
 
 
Uit de reeks "Woorden Van Inspiratie" - ontvang elke dag gratis een inspirerend citaat in je mailbox...
 
    > Dagelijks of Wekelijks - Woorden van Inspiratie
    > Screensaver


Agenda
Januari 2014
>
10
11&12
14
15
17
18&19
19
21
25&26
28
Februari 2014
>
1
2
4
5
7
9
11
14
18
25
26
Maart 2014
>
1
2
7
8&9
9
15
19
22&23
online meditaties
 
 
 
 
 
overzicht artikels
 
 
 
woorden van inspiratie
 
Anam Cara Blog
 


Bedankt voor het lezen! Als je iemand kent die blij zou zijn met deze Nieuwsbrief, voel je dan vrij deze door te mailen.

Als je nog geen Nieuwsbrieven ontvangt maar deze graag zou ontvangen, kan je hieronder inschrijven:


 

 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

& ontvang Gratis toegang tot:

 

  • De 22 minuten durende geleide Sjamanistische Meditatie "Ritme van de Schepping"

     
  • Het E-boek "Het Pad van Vervulling"

 

 

We respecteren je Privacy

Uitschrijven kan op elk moment


  donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara