Anam Cara - Vriend van de Ziel - Nieuwsbrief september 2013 
"We kunnen altijd onze keuze vernieuwen, en met nieuwe keuze, vernieuwt het leven zichzelf voor onze ogen. Wanneer we onze mogelijkheid tot keuze werkelijk omarmen, dan komt onze ware kracht van bewustzijn tot leven. Kies een nieuw begin!"
 
 
Lieve vrienden,
 

VerbouwingenMet vele helpende handen hebben we vorig weekend de pannen weer op het dak kunnen leggen. Nu nog de afwerking van de nok, zijkanten en dakgoten en daarna start het werk in de zaal. We zijn dankbaar en vreugdevol met het afronden van deze grote fase in ons project!

Na de stevige afbraakwerken in de zaal kijken we erg uit naar de opbouw van deze ruimte. Zij zal als cursusruimte centraal staan in al ons werk. Wie graag mee dit project wil ondersteunen is heel welkom.

Zoals steeds kan je de updates vinden in Fotoreeks van de verbouwingswerken...
En ook zijn we nog steeds op zoek naar hulp. Hierover kan je meer vinden op de pagina Steun Anam Cara


Steunende woorden van Sandra Ingerman

Sandra schrijft als sinds 2000 een maandelijkse column: 'Transmutation News' waarin je ze inspiratie schenkt voor deze tijden van transformatie.

Sandra IngermanIn de column van september eindigde ze met heel lovende woorden over de Anam Cara - meditaties die we via het internet vespreiden en waarvan we haar een engelstalige versie doorstuurde. Ze liet ons weten dat ze dit project wil ondersteunen omdat het initiatieven als deze zijn die net een groot verschil kunnen maken voor vele mensen. Daarom stuurde ze uit eigen beweging de links door naar al haar lezers en dit ontroerde ons enorm.

In een persoonlijk gesprek liet ze weten dat ze onder de indruk is van het werken met meditatie in combinatie met klankhealing en vooral de spiritsongs. Een heel motiverend compliment uiteraard.

Wij voelen zelf dat dit is wat we willen doen en blijven ons engagement hierin vernieuwen. Wil je graag Sandra haar column lezen, dan vind je hier de link: Column September - Sandra Ingerman
 
 
Laatste mogelijkheid tot inschrijving voor Spirit in Klank-training.

Op 12 oktober start de Training Sjamanistische Klankhealing 'Spirit in Klank". Dit is een diepgaande training van 4 weekendmodules, verspreid over 4 maanden. Naast het werken met sjamanistische klankhealing wordt het werken in energievelden, samenwerking met de spiritwereld en het domein van de ziel centraal gesteld.

Deze training is enkel voor mensen die een basis hebben in het werken met de sjamanistische trancereis en zal opnieuw herhaald worden in het najaar van 2015.
 
 
Help ons inspiratie te verspreiden: Wat wil jij in een geleide meditatie?

Het doel van ons online meditatie-project is mensen te helpen, op een toegankelijke manier. Dit project is in anderhalf jaar enorm gegroeid. We publiceerden een 25 tal opnames en zijn verbaasd hoeveel deze momenteel bekeken worden.

We krijgen heel dankbare feedback hiervan. Kortom: we gaan door.

Onze vraag aan jou is: rond welk thema, of om welk probleem op te lossen, wil jij dat we een meditatie maken? Waarmee kunnen we jou helpen, waar heb jij behoefte aan? Wat zou waardevol zijn voor jou?

Je kan ons dit laten weten op de pagina: Welke meditatie zou voor jou het meest waardevol zijn?

 
 
Nieuwe aktiviteiten & updates:

Voorouder & kristal healing workshop- Op 26 oktober is er een doorgroeidag sjamanisme gepland voor mensen die een Basis hebben in het werken met de sjamanistische trancereis. Deze gevordere workshop gaat over VoorouderHealing - Kristalhealing. In deze workshop leer je werken met bergkristal voor healing in het energielichaam en het voorouderveld.


- Reeds voor het 6e jaar staat de periode van Allerheiligen-Allerzielen in teken van het werken met het voorouderveld:

Samhain Vuurhealing & Voorouderspirit   - Vrijdag 1 november houden we een Rituele Dans in teken van 'Bidden met de Voorouders'

   - Zaterdag 2 november organiseren we een intensieve sjamanistische workshop: "Samhain Vuurhealing & Voorouderspirit". Deze workshop duurt 11 uur lang, en je wordt ondergedompeld in de kracht van vuurhealing, voorouderhealing en een spirit-vuurloop ceremonie.
 
Updates:
Open vuurloop ceremonie
- Komend weekend houden we op zaterdag 5 oktober voor de eerste maal een Open Vuurloop-ceremonie en op zondag een zweethutceremonie. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

- Er werden 2 nieuwe Dreamtime Healings gepland in Merlyn. De eerste zal doorgaan op vrijdag 11 oktober en heeft als thema 'Innerlijke Stilte'. Ook deze maal zal Patrik Niels samen met Griet en Roel dit ritueel verzorgen.


workshop spirit aktivatie- Op dinsdag 15 oktober start er een nieuwe reeks Spirit Aktivaties. Dit is de mediatie en gebedscirkel die Roel reeds 2 jaar wekelijks begeleid in kleine kring. In deze reeks van 10 avonden staat het werken met de kracht van het woord voor healing en creatie centraal. Je leert hoe je kan creëren vanuit het veld van de geest en dit werkelijk in aktie en kracht brengen.

- Op 20 oktober gaat Reiki in Zorg zijn tweede jaargang in en opent zijn deuren met het schenken van gratis Reiki-behandelingen voor mensen die herstellene zijn van ziekte.

- Op vrijdag 8 november zal er opnieuw een Gratis Avondworkshop doorgaan in Merlyn.
Ook deze keer zal dit een totaal nieuwe workshop zijn, die zich deze keer richt op 'Breng Ziel in de wereld'.


Hieronder vind je meer informatie over deze aktiviteiten, de Agenda en zoals steeds de laatste artikels, online meditaties en blogposts...
 
 
Hartegroet,
Griet en Roel
 
 
Nieuw geplande workshops:
 
Samhain Vuurhealing & Voorouderspirit intensieve
"Samhain" - Vuurhealing & Voorouderspirit
2 november 2013 - Te Anam Cara
In deze Voorouder intensieve brengen Griet en Roel het werk met Voorouderhealing, vuurhealing en de vuurloop-ceremonie samen in een krachtige dag van transformatie... Een uniek gebeuren.
 
 
voorouder healing en kristal healing workshop
"Voorouder- en Kristal Healing workshop"
26 oktober 2013 te Anam Cara
In deze workshop werk je met bergkristal om healing te brengen in het energielichaam en het voorouderveld. Er wordt gekeken naar beperkende structuren en banden en hoe je door het werken met ...
 
 
Activiteiten in de Kijker:
 
Open Reiki avonden
Open Reiki avonden binnen de Usui-traditie"
4 oktober te Anam Cara
Deze avonden zijn een uitnodiging om verder te oefenen en te leren over het werken met Reiki. Je verdiept je verbinding met deze helende energie en opent je pad van spiritueel ontwaken en begrijpen...
>>> Klik hier "Open Reiki avonden"
 
 
Open Vuurloop Ceremonie
"Poort van Kracht" - Open vuurloop ceremonie
5 oktober 2013 - Te Anam Cara
De open vuurloop ceremonie is voor iedereen die het pad van ware vrijheid wil bekrachtigen in zichzelf. Het ritueel leert je vanuit je eigen ervaring dat je toegang hebt tot onnoemelijk veel kracht en potentieel.
 
 
Zweethut ceremonie
"Hut van de Morgenster" - Zweethut ceremonie
6 oktober te Anam Cara
Open voor de wereld van de ziel, in het duister thuiskomend, omarmend wie we werkelijk zijn. Een intens ritueel van overgave, loslaten, gebed en verbondenheid. Het thema is "Kiezen voor Kracht"
 
 
Dreamtime Healing - Ritual Healing
Dreamtime Healing - Ritual Healing: "Innerlijke Stilte"
11 oktober 2013 te Merlyn
Griet en Roel begeleiden dit ritueel samen met Patrik Niels, in het teken van "Innerlijke Stilte". Een diepgaande sjamanistische reis naar de spiritwerelden gedragen door de rituele klanken van de sjamaantrom, ratel, klankschalen, gong, fluit, didgeridoo...
 
 
Spirit in Klank
"Spirit in Klank"
4 weekends: 12 & 13 okt - 9 & 10 nov - 14 & 15 dec - 18 & 19 jan
In deze reeks van 4 weekends verdiep je het sjamanistisch werken met klank vanuit je contact met de spiritwereld. Een intensieve training ten dienste van healing voor jezelf, de ander en het groter geheel.
>>> Klik hier: "Spirit in Klank"
 
 
Spirit Aktivatie
"Spirit Aktivaties" - Affirmatieve gebeds- & Meditatiecirkel
15, 22, 29 okt - 5, 12, 19, 26 nov - 10, 17, 24 dec
In deze reeks van 10 avonden staat het werken met de kracht van het woord centraal. Je leert werken met het affirmatief gebed en meditatie op Spirit als levende realiteit.
 
 
The Holy Womb - Rituele Vrouwencirkels
"The Holy Womb" - Rituele Vrouwencirkels
18 oktober te Anam Cara
Deze rituele avonden voor vrouwen zijn een uitnodiging om je te openen voor de wijsheid die je in je draagt en zo terug te keren naar de Goddelijke natuur die je bent. Centraal staat het werken met de draagsters van de wijsheid die verbonden zijn met "The Holy Womb"...
 
 
"Reiki in Zorg" - Gratis Reiki-behandelingen voor herstellenden
20 oktober - 17 november te Lier
Reiki in Zorg is een vrijwilligersproject waarin Reiki beoefenaars Gratis Reiki behandelingen geven aan mensen die herstellende zijn van ziekte, operatie, revalidatie... Alle vrijwilligers zijn opgeleid in de Usui-traditie...
>>> Klik hier "Reiki in Zorg"
 
 
Online Meditatie uit het archief:
 
Breng Licht meditatie "Breng Licht" door Roel Crabbe
Deze meditatie dragen we op aan de keuze die we als mens hebben om licht te brengen op deze Aarde. Het is deze keuze die een groot verschil maakt in ons leven en in de wereld.
 
Artikel over Vuurloop:
 
Geschiedenis van Vuurlopen"Geschiedenis van Vuurlopen" - Peggy Dylan
 Peggy Dylan beschrijft in dit artikel de geschiedenis van Vuurlopen wereldwijd en de rol dat dit krachtige ritueel kan hebben voor persoonlijke transformatie.
 
2 artikels ter inspiratie over het werken met Klankhealing
 
Klank als sleutel voor welzijn"Klank als sleutel voor welzijn" - Roel Crabbe
Klank is medicijn, krachtig medicijn. Ons leven is doordrongen van klank en er is geen enkele cultuur waar klank niet bewust wordt aangewend om het welzijn te bevorderen...
 
De Helende kracht van je Stem"De Helende Kracht van je Stem" - Roel crabbe
Dit artikel beschrijft hoe je zelf een ritueel in de natuur kan doen, gericht op het verkennen en aanwenden van de helende kracht van je stem...
 
Nieuwe artikels op de Blog:
 
Blog aritkelsDeze maand verschenen op de Anam Cara Blog:
 
 
 
Een Inspirerend Citaat
 
 
"Toen mijn leed toenam
besefte ik opeens
dat er twee manieren waren
om op een situatie te reageren:
verbitterd raken of mijn leed
in een scheppende kracht omzetten.
in Ik koos voor het laatste."
 
Martin Luther King
- dag 455 uit de reeks -
 
 
 
Uit de reeks "Woorden Van Inspiratie" - ontvang elke dag gratis een inspirerend citaat in je mailbox... Inmiddels 2 jaar!
 
    > Dagelijks of Wekelijks - Woorden van Inspiratie
    > Screensaver


Agenda
Oktober 2013
4
5
6
9
11
12&13
15
18
19&20
20
22
26
27
29
30
November 2013
1
2
5
8
8
9&10
9&10
12
15
16&17
17
12
20
23&24
26
December 2013
11
13
14&15
14&15
online meditaties
 
 
 
 
 
overzicht artikels
 
 
 
woorden van inspiratie
 
Anam Cara Blog
 


Bedankt voor het lezen! Als je iemand kent die blij zou zijn met deze Nieuwsbrief, voel je dan vrij deze door te mailen.

Als je nog geen Nieuwsbrieven ontvangt maar deze graag zou ontvangen, kan je hieronder inschrijven:


 

 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

& ontvang Gratis toegang tot:

 

  • De 22 minuten durende geleide Sjamanistische Meditatie "Ritme van de Schepping"

     
  • Het E-boek "Het Pad van Vervulling"

 

 

We respecteren je Privacy

Uitschrijven kan op elk moment


  donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara