Anam Cara - Vriend van de Ziel - Nieuwsbrief februari 2014 
"Erken elke dag dat deze dag de start is van de rest van jouw leven. Neem dit als je basis om van te vertrekken. Erken dat het universum één levende stroom van energie is, en dat dus oneindig veel kracht jou ondersteunt. Je kan het zien bij de bomen, de rivieren en mensen: alles is een voortdurende stroom van energie. De kracht van de zon en maan, de kracht van de natuur rondom je, alles stroomt binnen in jouw energieveld en voedt je. Erken het en schenk je dankbaarheid. En door dit te doen, ontdek je dat de stroom groeit."
 
 
Lieve vrienden,
 
Imbolc is het eerste feest na de Winterzonnewende. De dagen beginnen opmerkelijk te lengen en de aarde ontwaakt en opent zich voor het nieuwe leven dat het reeds in zich draagt. De sapstroom van de bomen komt terug op gang en onder de aarde begint het jonge en kleine leven aan zijn nieuwe start. We nemen afscheid van het oude en treffen alle voorbereidingen voor het nieuwe begin. Dit is de periode dat zaadjes zich voorbereiden om te openen, maar ook dat de zaaier in ons kan aangesproken worden.

En het is dit dat we in jou willen aanspreken. Wij geloven ten zeerste dat de wereld wacht op jou om een verschil te maken. Ze wacht op jouw talenten, gaves en geschenken van de ziel. Ze wacht op je begrip, je mededogen en je geïnspireerde aktie.
Wanneer je terugkijkt op het leven zien we dat kleine vriendelijke handelingen of liefdevolle ondersteuning van mensen vaak een fundamenteel verschil maakten. Een klein gebaar van iemand kan de koers van ons leven veranderen. Onderschat dus nooit de reikwijdte van kleine handelingen die je kan maken. Ze maken wel degelijk een verschil in de wereld.

ImbolcMaar het belangrijkste aspect is niet enkel wat er in de wereld gebeurt wanneer we bewust kiezen om een schenkend wezen te worden. Het belangrijkste is dat onze relatie met de levenskracht veranderd. We blijven niet langer mensen die wachten op de wereld om datgene wat we verlangen naar ons toe te brengen. Neen, we worden zelf brengers van inspiratie, kracht en hoop.

Dus dit is hetgene waartoe we jou uitnodigen vandaag, en alle dagen vanaf nu.
Dat je mag kiezen voor je schenkende kracht!

Hartegroet,
Griet en Roel

 
 In deze nieuwsbrief:

- Vision Quest 2014 start in maart
- Het Anam Cara centrum begint vorm te krijgen!
- Nieuwe aktiviteiten & Updates
- Sundoor INITIATION in Anam Cara & een nieuw inspirerend inerview met Peggy Dylan. (50min)
- Agenda en aktiviteitenoverzicht
- Nieuwste artikels + 3 Live Klankhealing opnames
- Inspiratie uit WVIVision Quest 2014 start in maart - Info avond op 19 februari
 
Vision Quest 2014

Op vraag van verschillende mensen zal Roel in 2014 een Vision Quest begeleiden in de Katharenstreek in Zuid-Frankrijk. Deze Quest zal doorgaan op een prive-domein van 52 hectare op wonderlijke lokatie.

Deze Vision Quest verschilt van die van andere organisaties in die zin dat er een specifiek en uitgebreid voorbereidend traject loopt van 5 maanden. In dit traject zal je maandelijks 1 keer samenkomen in een zweethutceremonie en onderneem je ook een begeleide Deathlodge ceremonie en Nachtwake.
In deze ceremonies bouw je stap voor stap je medicijnwiel-altaar op, dat een centrale plaats zal krijgen op je Vision Quest plek.

Deze Quest is enkel voor mensen die ervaring hebben met Roel zijn manier van werken en is bijna volzet.
Voor meer info ga naar: Vision Quest 2014


Het Anam Cara centrum begint vorm te krijgen.

VerbouwingenNu de dakwerken volledig rond zijn, de zweethut & vuurloopplek hun vorm hebben gekregen, zijn we volop in verwondering over de groei van de workshopruimte. Vorige week openbaarde deze ruimte haar werkelijke grootte met het monteren van de 4 dakramen.
Als je graag wil kijken hoe dit heeft vormg gekregen. Kijk dan in het foto-album

Indien je je geroepen voelt om ons te helpen, in ruil voor deelname aan workshops
of aktiviteiten, kan je zeker met ons contact opnemen...
Verdere info kan je vinden op de pagina Steun Anam Cara

 
Nieuwe activiteiten & Updates

Hieronder kan je de nieuwe updates en activiteiten vinden die we voor de eerste maal aanbieden. Het volledige overzicht vind je zoals steeds op de Anam Cara Agenda.

Lodge of the BrotherhoodUpdate Mannen & Vrouwen zweethut ceremonie: 1 & 2 februari
Het komende weekend vieren we "Imbolc", of Maria Lichtmis. We zullen samenkomen in 2 zweethutceremonies: zaterdag voor de mannen, zondag voor de vrouwen. De vrouwenzweethut is reeds volzet, maar voor de mannenzweethut zijn nog plaatsen vrij. >>> Klik hier voor meer info over: Lodge of the Brotherhood

Spirit aktivatie meditatieNieuw: Open Spirit aktivatie Meditaties: 2 wekelijkse meditatie workshop start 4 februari
Vanaf februari zullen de Spirit aktivatie meditaties als open avonden gegeven worden. In deze avonden werk je intensief met meditatie en affirmatief gebed, gericht op jouw verbinding met Spirit: de godddelijke levenskracht en universele intelligentie.
Deze open avonden zijn volgens thema en op donatiebasis. Aanmelden is echter nodig.
 >>> Klik hier voor meer info over Spirit Aktivatie Meditatie - Open avonden

Leef volgens je zieleplanNieuwe workshop: Leef volgens je zieleplan - 14 & 15 februari
In deze weekendworkshop leer je hoe je toegang kan krijgen tot je zieleplan, en hoe de verschillende dimensies van je ziel een bron van gidsing en healing kunnen zijn in je leven.
 >>> Klik hier voor meer info over: Leef volgens je zieleplan

Tatewari Vuurhealing workshopNieuwe workhop: "Tatewari Fire Healing" Vuurhealing intensieve - 8 & 9 maart
Gedurende 2 dagen staat het werken met Grootvader Vuur centraal en word je ondergedompeld in vuurceremonies, rituelen voor healing, en werk je samen met deze krachtige spirit en genezer. Je werkt intensief met verschillende methodes en rituelen voor...
 >>> Klik hier voor meer info over: " Tatewari Fire Healing Intensive"

Sisterhood - Prayers in the night Nieuwe vrouwenworkshop: "Prayers in the night" - 15 maart
Onder de mystieke straling van de maan, gedragen in de armen van de grootmoeders van het Oosten zullen we samenkomen rond de warme gloed van Grootvader Vuur.
 >>> Klik hier voor meer info over: Sisterhood - Prayers in the night

Spirit jaartraining 2014 Nieuw: Jaartraject Sjamanisme 2014:
Evolutie van de Ziel & de 4 poorten van het Medicijnwiel
- 4 WE-modules - start 5 april
In dit sjamanistisch jaartraject staat het werken met het Medicijnwiel vanuit het perspectief van de evolutie van je ziel, centraal. Je zal op een praktische manier leren werken met de 4 poorten van de windstreken en hoe deze een levende gidsing en helende kracht kunnen worden in het pad van je ziel.

Deze training is bedoeld voor mensen die een basis hebben in het werken met de sjamanistische trancereis.
 >>> Klik hier voor meer info over: Sjamanisme Jaartraining 2014


International
 
Sundoor Initiation
 
Sundoor initiation door Peggy Dylan: Practical Mysticism for Personal Mastery:
In Sundoor's INITIATION, Peggy Dylan shares her deepest understanding of practical mysticism, bridging science and spirituality. Peggy has spent the last 30 years developing this personal development course which is frequently described as ‘the course that totally changed my life’. She inspires magic to unfold in a week that will be a benchmark of excellence for you to use as a base for the rest of your life.
 >>> Klik hier voor meer info over: Sundoor Inititation Training

Ter inspiratie: 50 minuten durend interview met Peggy Dylan.
Peggy Dylan is een uitzonderlijk heldere lerares en wordt door velen de Moeder van het Vuurlopen genoemd. In dit 50 minuten durende interview spreekt zijn voornamelijk over de traditie van het vuurlopen, de hedendaagse vuurloop-beweging en de vele geschenken die dit transformatieritueel brengen. Maar ook spreekt ze over persoonlijk meesterschap en haar eigen ervaringen op het pad van transformatie. Een aanrader!
 >>> Klik hier en beluister "Mother of Firewalking" - een interview met Peggy Dylan

Ook ter Inspiratie:
 >>>"Artikel: "Geschiedenis van Vuurlopen" - van Peggy Dylan
 >>> "Overzicht van Open Vuurloop ceremonies in Anam Cara.
 >>> "Tatewari Vuurhealing Intensieve in Anam Cara.


Hartegroet,
Griet en Roel
 
 
Aktiviteiten in de kijker:
 
Tatewari - Fire Healing
"Tatewari - Fire Healing"
Sjamanistische Healing & Vuurworkshop - 8 & 9 maart 2014
Gedurende 2 dagen staat het werken met Grootvader Vuur centraal en word je ondergedompeld in vuurceremonies, rituelen voor healing, en werk je samen met deze krachtige spirit en genezer...
 
 
Lodge of the brotherhood
"Lodge of the brotherhood"
1 februari 2014 te Anam Cara
De Mannen Zweethutceremonies zijn krachtige rituelen waarin we ons als man opnieuw verbinden met onze schenkende kracht, de stilte van de ziel en de keuze vernieuwen om een sterke plaats in te nemen in ...
 
 
Spirit Aktivatie
"Spirit Aktivaties" - Affirmatieve gebeds- & Meditatiecirkel
4 februari 2014 - thema: "Gebruik de kracht van spirit"
Via meditatie, “visioning” en het werken met de kracht van het woord, leer je je frequentie en trilling in lijn te brengen met Spirit. Zo leer je werken met het veld van éénheid, van oneindige mogelijkheden.
 
 
Brotherhood of Light - Vuurceremonies voor mannen
"Brotherhood of Light" - Vuurceremonies voor mannen
5 februari 2014 te Anam Cara
Een bijeenkomst van mannen rond het hart van Grootvader Vuur, voor toewijding aan liefde, healing, gebed en transformatie. Een cirkel van eenvoud en kracht, opgedragen aan het vuur van de Spirit.
 
 
Open Reiki avonden
Open Reiki avonden binnen de Usui-traditie"
7 februari 2014 te Anam Cara
Deze avonden zijn een uitnodiging om verder te oefenen en te leren over het werken met Reiki. Je verdiept je verbinding met deze helende energie en opent je pad van spiritueel ontwaken en begrijpen...
>>> Klik hier "Open Reiki avonden"
 
 
"Reiki in Zorg" - Gratis Reiki-behandelingen voor herstellenden
9 februari 2014 te Lier
Reiki in Zorg is een vrijwilligersproject waarin Reiki beoefenaars Gratis Reiki behandelingen geven aan mensen die herstellende zijn van ziekte, operatie, revalidatie... Alle vrijwilligers zijn opgeleid in de Usui-traditie...
>>> Klik hier "Reiki in Zorg"
 
 
The Holy Womb - Rituele Vrouwencirkels
"The Holy Womb" - Rituele Vrouwencirkels
14 februari 2014 te Anam Cara
Deze rituele avonden voor vrouwen zijn een uitnodiging om je te openen voor de wijsheid die je in je draagt en zo terug te keren naar de Goddelijke natuur die je bent. Centraal staat het werken met de draagsters van de wijsheid die verbonden zijn met "The Holy Womb"...
 
 
Leef volgens je zieleplan
"Leef volgens je Zieleplan"
15 & 16 februari 2014 te Anam Cara
In deze weekendworkshop leer je hoe je toegang kan krijgen tot je zieleplan, en hoe de verschillende dimensies van je ziel een bron van gidsing en healing kunnen zijn in je leven. Je werkt met verschillende...
 
 
Power animal healing
"Power Animal Healing"
22 februari 2014 te Anam Cara
In deze doorgroeidag sjamanisme verken je verschillende methoden om je verbinding met je krachtdieren te verdiepen. Vanuit deze verdiepte verbinding zal je dan werken met methoden voor healing en...
 
 
Open Reiki avonden
Reiki Doorgroeidag"
23 februari 2014 te Anam Cara
Dit is een intensieve verdiepingsdag waarin zowel studenten van de Reiki 1 Graad als Reiki 2 Graad samenkomen om hun healingswerk met Reiki te bekrachtigen...
>>> Klik hier "Reiki Doorgroeidag"
 
 
Trommelen voor Moeder Aarde
"Trommelen voor Moeder Aarde" - Lente Drumcirkel
26 februari 2014 te Anam Cara
In de maandelijkse drumcirkel stap je mee in de cirkel van kracht om je via de indringende zang van de sjamaantrom te verbinden met het grotere web van helende energie. Een sterk ritueel van regeneratie en transformatie.
 
 
Open vuurloop ceremonie
"Stap in je vrijheid" - Open Vuurloop ceremonie
1 maart 2014 te Anam Cara
De open vuurloop ceremonie is voor iedereen die het pad van ware vrijheid wil bekrachtigen in zichzelf. Het ritueel leert je vanuit je eigen ervaring dat je toegang hebt tot onnoemelijk veel kracht...
 
 
Sisterhood - Prayers in the night
"Prayers in the Night"
15 maart 2014 te Anam Cara
Onder de mystieke straling van de maan, gedragen in de armen van de grootmoeders van het Oosten zullen we samenkomen rond de warme gloed van Grootvader Vuur...
 
 
Artikels ter inspiratie
 
artikel - erken elke dag dat deze dag de start is..."Erken elke dag dat deze dag de start is van de rest van jouw leven" Roel Crabbe
Erken elke dag dat deze dag de start is van de rest van jouw leven. Neem dit als je basis om van te vertrekken....
 
artikel - alle energie groeit naarmate je ze herkent"Alle energie groeit in de mate dat je ze herkent"
 Roel Crabbe
Alle energie groeit in de mate dat je ze herkent. Dit principe herkennen opent de poort naar....
 
 
Nieuwe audio & downloads
 
nieuwe live dreamtime artikels"Live dreamtime healing fragmenten deel 3 & 4"
2 nieuwe Live dreamtime healing fragmenten die doorging op 13 januari 2012...
 
"The mother of Firewalking"
Een inspirerend interview met Peggy Dylan...
 
 
Een Inspirerend Citaat
 
citaat
 
"Zelfs na al die tijd zegt de Zon nooit tegen de Aarde:
"Je bent me iets verschuldigd."
 
Kijk wat er gebeurd met een liefde als dat:
ze verlicht de hele wereld."
 
Hafiz
- dag 496 uit de reeks -
 
 
Uit de reeks "Woorden Van Inspiratie" - ontvang elke dag gratis een inspirerend citaat in je mailbox...
 
    > Dagelijks of Wekelijks - Woorden van Inspiratie
    > Screensaver


Agenda
Februari 2014
> >
1
2
4
5
7
9
11
14
15-16
18
19
22
23
26
Maart 2014
>
1
2
7
8&9
9
14
15
19
22&23
30
April 2014
>
1
5-6
6
11
12&13
14
18
19
30
online meditaties
 
 
 
 
 
overzicht artikels
 
 
 
woorden van inspiratie
 
Anam Cara Blog
 


Bedankt voor het lezen! Als je iemand kent die blij zou zijn met deze Nieuwsbrief, voel je dan vrij deze door te mailen.

Als je nog geen Nieuwsbrieven ontvangt maar deze graag zou ontvangen, kan je hieronder inschrijven:


 

 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

& ontvang Gratis toegang tot:

 

  • De 22 minuten durende geleide Sjamanistische Meditatie "Ritme van de Schepping"

     
  • Het E-boek "Het Pad van Vervulling"

 

 

We respecteren je Privacy

Uitschrijven kan op elk moment


  donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara